Izvor: seebiz.eu | Utorak, 23.09.2014.| 10:40
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Japan Tobacco International" zainteresovan za preuzimanje TDR?

Ante Vlahović, vodeći čovjek rovinjske "Adris Grupe", donio je stratešku odluku o prodaji TDR-a koja bi trebalo biti realizovana do kraja ove godine.

Prema poslednjim nezvaničnim, ali pouzdanim informacijama tportala, u trku za preuzimanje TDR-a vrlo ozbiljno se uključio i "Japan Tobacco International" (JTI).

Iako se tokom ove godine šuškalo o intenzivnim pregovorima s Kinezima (China National Tobacco Corporation) pa čak i s kompanijom "Korean Tobacco", poslednjih se nedelja u poslovnim krugovima može čuti da bi vrlo izgledan kandidat za preuzimanje jedine domaće duvanske kompanije mogao biti upravo JTI. U "Adrisu" nisu hteli ni potvrditi ni demantovati pregovore s JTI-jem.

- Gledajući dugoročno, u uslovima krajnje koncentracije duvanske industrije, smatramo da nismo u mogućnosti da značajnije dodamo vrijednost tom djelu našeg posla. Stoga je osnovano razmišljati i o mogućem partnerstvu. Cilj nam je, svakako, da zadržimo i proizvodnju i radna mjesta u Hrvatskoj - ponovili su svoj raniji komentar u "Adris Grupi".

O tome jesu li pred preuzimanjem TDR-a, iz kancelarije "Japan Tobacco" u Zagrebu su poslali kratak odgovor:

- Politika kompanije jeste ta da ne komentarišemo poslovne aktivnosti koje se tiču spajanja i preuzimanja.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.