Izvor: bljesak.info | Petak, 30.03.2007.| 10:20
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Mostarcima predstavljeni turistički potencijali Kraljevine Jemen i Ammana

(Foto: b)

U okviru 10. međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2007. na poziv Grada Mostara svoje turističke potencijale novinarima i posjetiteljima sajma predstavila je i Kraljevina Jemen, te njihov glavni grad Amman.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić istaknuo je kako su gradovi Amman i Mostar prošle godine potpisali Sporazum o prijateljstvu i suradnji, a prezentacija turističke ponude prvi je korak u konkretizaciji te suradnje i razmjene iskustava.

Pomoćnik ministra turizma Kraljevine Jordan Ihab Abarin istaknuo je kako se njegova zemlja ozbiljnije i sustavno počela baviti turizmom tek prije deset godina i da već sada imaju vidljive rezultate.

(Foto: b)

Jordan se prostire na 90 tisuća četvornih metara teritorija s 5,5 milijuna stanovnika i s preko pola milijuna različitih arheoloških nalazišta, što uz bogatu kulturu, povijest i religijsku različitost predstavlja velike potencijale za turizam i kreiranje kvalitetnog turističkog proizvoda.

Tu prije svega spada kameni grad Petra sagrađen prije više od 2000 godina ali i mrtvo more te pustinja i još brojna druge znamenitosti.

"Držimo da turizam može biti pokretačka snaga našeg turizma i već sada ostvaruje prihod od preko milijardu USD", istaknuo je Abarin dodavši kako još uvijek brojni izazovi stoje pred razvojem turizma, a prije svih prijetnja terorizmom.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.