NavMenu

BSC: Turistička promocija mostarske regije

Izvor: 24sata.info Petak, 30.03.2007. 10:06
Komentari
Podeli

Biznis servis centar grada Mostara organizovao je jučer okrugli sto na temu "Turizam u regiji Mostara" koji je imao za cilj okupiti biznismene i ugostiteljske radnike, turističke organizacije kao i predstavnike Agencije Stari grad za uspostavom dijaloga koji će ih usmjeriti na zajedničku saradnju.

Voditelj BSC-a Alexsandar Mardian istakao je kako je sastanak bio inicijalnog karaktera u kome su učesnici razmijenili dosadašnja iskustva te su predložene smjernice buduće saradnje.

"Ovom prilikom ukazali smo i na određene nedostatke koje je potrebno ukloniti da bi se stvorile bolje pretpostavke za turističku ponudu, a tu prije svega mislim na adekvatniji parking prostor za autobuse nadomak stare gradske jezgre, izgradnju javnog wc-a kao i na poboljšanje ekološke i sigurnosne situacije u starog gradu a sve u cilju suzbijanja prosjačenja", rekao je Mardian.

Milada Elezović v.d. direktor Agencije Stari grad, okrugli sto ocijenila je uspješnim jer je pokrenut dijalog između relevantnih predstavnika vlasti i privatnog sektora.

"Ukoliko želimo napraviti bolje rezultate u turizmu, ovu saradnju moramo nastaviti. Agencija trenutno radi na realizaciji dvaju projekata i to: postavljanje hidrauličkih prepreka koje će zabraniti ulazak automobila u stari dio grada i stvoriti pješačku zonu i na projektu izgradnje dva javna toaleta", pojasnila je trenutne aktivnosti Milada Elezović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.