Izvor: eKapija | Četvrtak, 29.03.2007.| 15:15
Izdvojite članak Odštampajte vijest

DataLab predstavio dugo očekivani i unaprijeđen poslovno-informacioni sistem Pantheon™ 5.5

Datalab će na promotivnoj turneji širom BiH predstaviti tržištu potpuno obnovljeni poslovno-informacioni sistem Pantheon™ 5.5. Sa turnejom DataLab želi na inovativan i što neposredniji način predstaviti poslovne vrijednosti novog sistema Pantheon™ 5.5, te pridobiti nove kupce i partnere. Posjetioci događaja, koji će se održavati tokom naredna tri mjeseca u devet bh. gradova, će imati priliku da se detaljno upoznaju sa mogućnostima i prednostima unaprijeđenog sistema, uključujući lokalnu podršku, te rad na Oracle-ovoj bazi podataka. Bit će predstavljeni najbolji praktični primjeri upotrebe poslovno-informacionog sistema Pantheon, odabrani između više 425 kompanija u BiH.

DataLab BH je do sada postigao broj od 1.260 korisnika poslovno-informacionog sistema Pantheon. Promotivna turneja predstavlja nastojanje kompanije da dosegne dugogodišnji trend 30%-tnog rasta poslovanja na godišnjem nivou, te razvijanje partnerske mreže. DataLab BH će, zajedno sa menadžmentom DataLab d.d. Ljubljana, na predstojećoj turneji vršiti predstavljanje u našem glavnom gradu, dok će će ostalo predstavljanje izvesti sa lokalnim partnerima. Turnejom će biti obuhvaćeni sljedeći bh. gradovi: Sarajevo (12.04.), Bugojno (19.04.), Banja Luka (26.04.), Mostar (10.05.), Bihać (17.05.), Zenica (24.05.), Doboj (31.05.), Tuzla (07.06.) i Sanski Most (14.06.).

Za novu verziju Pantheon-a je DataLab napravio izuzetan skok pri standardizaciji poslovanja. "Najveća odlika nove verzije Pantheona je da ga kupci lako mogu kupiti i sami namjestiti bez dodatnog programiranja ili zahtjevnog podešavanja", rekao je Andrej Mertelj, izvršni direktor kompanije DataLab d.d i nastavio: "Pantheon je standardan poslovno-informacioni sistem, koji udružuje većinu standardnih poslovnih funkcionalnosti, usklađen je sa međunarodnim i lokalnim standardima poslovanja te osigurava tehnološku neovisnost." Pantheon 5.5, kao paket poslovne programske opreme, omogućava upotrebu kupcima u 7 država (10.000 korisnika), istovremeno je u potpunosti jezički i zakonodavno prilagođen svakoj. Također je započeta upotreba Pantheona u poduzećima u Italiji i Njemačkoj.

Među najprije zapaženim novostima u Pantheonu 5.5 je, pored obnovljenog korisničkog interface-a, koji osigurava jednostavnu upotrebu sa brzim i intuitivnim pristupom funkcionalnostima, i podrška za upotrebu baze podataka Oracle tehnologije. "Jedna od osnovnih vodilja društva DataLab je, da i mala i srednja preduzeća kao i velike organizacije imaju na raspolaganju odlike vrhunskih poslovno-informacionih sistema, koji su po cijeni većinama dostupni," izjavio je Andrej Mertelj i dodao: "Sa novom verzijom poslovno-informacionog sistema Pantheon smo kupcima obezbijedili korištenje baze podataka Oracle-ove tehnologije, koja pored tehnološke neovisnosti omogućava brz razvoj dodatnih funkcionalnosti i usluge za poslovne korisnike te povezivanje sa drugim sistemima i aplikacijama".

Sa podrškom za pokretanje Pantheonove baze podataka na Oracle platformi – do sada su kupci mogli koristiti verzije Microsoft-ove platforme – je DataLab kao prvi ponuđač poslovnih informacionih sistema za mala i srednja preduzeća u regiji osigurao korisnicima potpunu tehnološku neovisnost. To znači, da od sada mala i srednja preduzeća pored vlasničkih tehnologija i aplikacijske opreme u cjelosti koriste također prednosti operativnih sistema sa otvorenim kodom i informatičkih rješenja.


DataLab


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.