NavMenu

HP kupuje Tabblo sa ciljem olakšavanja štampe sa web-a

Izvor: communis Srijeda, 28.03.2007. 14:13
Komentari
Podeli

HP je objavio potpisivanje konačnog ugovora o kupovini firme Tabblo Inc., koja je u privatnom vlasništvu, a bavi se razvojem web softvera, sa sjedištem u Cambridgeu, u saveznoj državi Massachusetts.

HP planira da iskoristi tehnologije koje je razvila firma Tabblo, kako bi učinili štampanje sa weba lakšim i jednostavnijim, nego što je to danas. Tabblo tehnologije omogućavaju jednostavnije i efikasnije uređivanje i štampu teksta, grafike i fotografija sa weba. Ovo je moguće uz korištenje Tabblo sistema za prilagođene predloške, koji koristi sučelje sa AJAX poboljšanjima.

HP planira da učini ovaj doživljaj jednostavnog štampanja sa weba široko dostupnim svim osobama koje rade sa drugim kompanijama da integrišu ovu tehnologiju na svoje web stranice. HP i partnerske kompanije će zajedno da obezbjede uveliko poboljšan doživljaj štampe sa weba kako bi zadovoljili stalno rastuću potrebu za jednostavnijim štampanjem koje je zasnovano na Internetu.

"HP-ov cilj je da učini štampanje sadržaja sa weba najjednostavnijim i najboljim iskustvom – bez obzira da li se radi o štampi jednostavne mape ili knjige omiljenih blogova", rekao je Vyomesh Joshi, izvršni potpredsjednik, grupa Imaging and Printing, HP. "Kupovinom tehnologija firme Tabblo i činjenjem tih tehnologija dostupnim kompanija koje objavljuju popularne web sajtove, HP će biti čvrsto na putu da postane sistem za štampu za web."

Transakcija je predmet određenih završnih uslova i očekuje se da će biti kompletirana u narednih nekoliko sedmica. Finansijski uslovi transakcije nisu objavljeni.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.