NavMenu

Nove investicije Kapisa - Predrag Čović imenovan novim direktorom tvornice

Izvor: eKapija Srijeda, 28.03.2007. 15:23
Komentari
Podeli

U modernizaciju i povećanje tehnološke razine postojećeg strojnog parka, s ciljem postizanja bolje ekonomičnosti proizvodnje i povećanja kapaciteta, Tvornica kablova Tomislavgrad Kapis (TKT Kapis) u 2007. godini planira investirati oko 1.500.000 EUR.

Ovom investicijom, Kapis nastavlja trend kapitalnih ulaganja u razvoj tvornice. U prošloj godini, investicija za nabavku novih i modernizaciju postojećih strojeva, dosegla je iznos od 760.000 EUR.

U 2006. godini, TKT Kapis je ostvario prodaju u vrijednosti od 30.000.000 EUR, što je za 37% više u odnosu na 2005. godinu. Najviše svojih proizvoda, oko 70%, Kapis izvozi na tržišta susjednih zemalja i zemalja Evropske unije, dok je ostatak namijenjen domaćem tržištu. U ovoj godini, planirano je povećanje prodaje za 17%.

Ostvarena proizvodnja od 8.960 tona kablova u 2006. godini, u okvirima je planiranog. U ovoj godini, Kapis želi povećati proizvodnju na 10.500 tona, što će biti lako ostvarivo uz nedavno instaliranu novu tehnologiju i modernizaciju postojećih strojeva tvornice.

U novoj godini, TKT Kapis je dobio i novog direktora. Naime, početkom januara, Iztok Pikl, predsjednik Uprave Kapis grupe, imenovao je Predraga Čovića za čelnu osobu Tvornice kablova Tomislavgrad Kapis. "Vođenje ovog poduzeća je za mene veliki poslovni izazov i rado sam ga prihvatio. Uz tekuće poslove, već smo počeli realizaciju nekih novih projekata. Nedavno smo potpisali i ugovor sa Institutom za strojarstvo Sveučilišta u Mostaru o poslovno-tehničkoj suradnji i izradi elaborata za revitalizaciju i modernizaciju strojnog parka", izjavio je novi direktor. Gdin Čović je diplomirani inžinjer strojarstva i posjeduje bogato dugogodišnje iskustvo u upravljanju i menadžmentu.

Tvornica kablova Tomislavgrad Kapis d.o.o, jedino je bosanskohercegovačko poduzeće koje proizvodi razne vrste kablova i vodiča. Posjeduje certifikate ISO 9001, za sistem upravljanja kvalitetom prema međunarodnim standardima, te ISO 14001, za sistem zaštite okoliša. Radom, razvojem, ulaganjima i kvalitetom proizvoda, ovo poduzeće uspješno ostvaruje zacrtane planove i prevazilazi probleme na domaćem tržištu čija pravila stavljaju proizvođače u neravnopravan položaj prema uvoznicima. Višegodišnji trendovi stabilnog rasta i razvoja to dokazuju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.