NavMenu

STANETIĆ: Uskoro sve ambulante na jednom mjestu

Izvor: Nezavisne novine Nedjelja, 14.09.2014. 20:33
Komentari
Podeli

Južno krilo mora da se u šta kraćem vremenu stavi u funkciju kako bi se smanjile gužve u Univerzitetskoj bolnici Klinički centar Banja Luka, izjavio je Mirko Stanetić, vršilac dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove, prilikom gostovanja na "Otvorenom programu" NES radija u Banjoj Luci.

Stanetić je istakao da su ambulante u istom hodniku kao i sobe pacijenata, te da to mora da se dovede u red. Južno krilo će riješiti ovaj problem i smanjiti gužve.

- U poslednje vrijeme je bilo dosta polemike oko cijene ovog projekta. Procijenjena vrijednost je bila 10 mil KM a ugovor je na kraju iznosio 10,3 mil KM. Otvaranjem Južnog krila sve ambulante će biti na jednom mjestu što će pojednostaviti rad sa pacijentima - istakao je Stanetić.

On smatra da iz dana u dan bolnica napreduje i da je potpuno svjestan da je na čelu zdravstvene ustanove koja je stub zdravstvenog sistema Republike Srpske.

Komentarišući polemike oko imena ove zdravstvene ustanove, ističe da je novi naziv usklađen sa zakonom i da promjena suštinski ne znači baš mnogo.

- Radimo kroz 44 organizacione jedinice. To govori koliko smo veliki i koliko smo složeni. Svaka od tih organizacionih službi treba da napreduje i dalje kako bi pacijenti dobili što bolju uslugu - kazao je Stanetić.


Komentarišući stanje u zdravstvu u RS, Stanetić ističe da će se cjelokupni sistem zdravstva morati postepeno transformisati što zahtjeva ogromne resurse i ogromne napore, jer su troškovi u zdravstvu svake godine sve veći.

- To se ne može riješiti samo unutar naše bolnice. Mora se riješiti prohodnost zdravstvenog sistema, da se smanje liste čekanja. Međutim, naglašavam da i pored tih problema ne postoji vitalno ugroženi pacijent koji nije primljen i zbrinjen u našoj ustanovi - istakao je Stanetić.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.