NavMenu

"Sanino" iz Dervente planira proširenje proizvodnje obuće i zapošljavanje još 30 radnika

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 10.09.2014. 16:07
Komentari
Podeli

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Maida Ibrišagić-Hrstić rekla je danas u Derventi da postoje dobre naznake da jedan broj italijanskih firmi prebaci proizvodnju na ovo područje, jer su saznali da imaju mnogo bolje uslove za proizvodnju u Srpskoj nego u svojoj zemlji.

Nakon sastanka sa načelnikom opštine Miloradom Simićem o budućim pravcima razvoja Dervente i mogućnosti da italijanski privrednici dođu i otvore nove pogone, te posjete Fabrici obuće "Sanino", Hrstić je napomenula da je u proteklih pet godina samo u razvoj turističke privrede u opštini Derventa Vlada Srpske uložila oko 75.000 KM.

Ona je navela da radnici u fabrici obuće "Sanino" iz Dervente imaju redovne plate, a sve obaveze prema državi se izmiruju, što je veoma pohvalno i važno u današnje vrijeme.

- Od rukovodstva preduzeća saznala sam da imaju u planu povećanje broja radnika i proširenje poslovanja. Ovdje se školuju i mladi obućari, obavljaju praksu i stiču radno iskustvo - istakla je Ibrišagić-Hrstić.

Direktor preduzeća "Sanino" Derventa Radovan Pazurević rekao je da u pogonima u Derventi i Prnjavoru radi oko 1.000 radnika, te da je u planu proširenje proizvodnje do kraja godine i zaposlenje još tridesetak radnika.

- Riječ je o veoma zahtjevnom procesu proizvodnje i radimo puno na kvalitetu. Ulažemo velike napore da kvalitet i kontinuitet budu najbolji, po mjeri naših poslovnih partnera sa kojima uspješno sarađujemo svih proteklih godina - kaže Pazurević.


Načelnik opštine Derventa Milorad Simić rekao je da je saradnja sa resornim ministarstvom dobra i da je tokom održavanja Sajma privrede u Derventi dogovorena današnja posjeta, te da očekuje nastavak saradnje.

On je naglasio da je "Sanino" respektabilna fabrika koja može poslužiti drugima za primjer.

- Tokom današnje posjete saznali smo da vlasnik ima dobre planove, proširenje poslovanja i zapošljavanje novih radnika. I dalje držimo vođstvo po najnižoj stopi nezaposlenosti u BiH, te izvozu od 12% u Srpskoj - rekao je Simić.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.