NavMenu

"Eko M" iz Srebrenice počinje proizvodnju peleta u dvije smjene - Uskoro zapošljavanje novih radnika

Izvor: Glas Srpske Srijeda, 10.09.2014. 16:08
Komentari
Podeli
Nakon probne proizvodnje, Fabrika za proizvodnju peleta "Eko M" u Zelenom Jadru kod Srebrenice, dobila je ekološku dozvolu i otpočela proizvodnju u dvije smjene, a angažovano je 35 radnika.

Novi vlasnik fabrike Holanđanin Marijus de Vilt istakao je da su stvoreni svi preduslovi za kvalitetnu proizvodnju. On je naglasio da se u skorije vrijeme može očekivati proširenje proizvodnje i zapošljavanje novih radnika.

- Organizovali smo obuku za radnike u proizvodnji peleta koja se odvija po evropskim standardima. Imamo prestižni sertifikat, kvalitet proizvoda i kvalifikovanu radnu snagu - rekao je De Vilt.

Dodao je da očekuje potpisivanje novih ugovora sa inostranim kupcima.

- Počeli smo da izvozimo pelet i nadamo se da ćemo uskoro sklopiti ugovore o isporuci koji će nam omogućiti proizvodnju u punom kapacitetu - kazao je De Vilt.

On je rekao da su plate radnika redovne i da su njihova najniža mjesečna primanja 500 KM.

U osposobljavanje pogona i osavremenjivanje proizvodnje u fabrici, koja je više puta mijenjala vlasnike, De Vilt je planirao da uloži oko 300.000 EUR.


- Ugradili smo filtere za prečišćavanje kako bismo eliminisali moguće emitovanje nedozvoljene količine prašine u atmosferu, uredili proizvodni i spoljašnji prostor i nabavili zaštitnu opremu, čime su stvoreni potrebni uslovi za rad - naglasio je De Vilt i dodao da planira da nabavi još mašina, te da organizuje 24-časovnu proizvodnju.

Sirovina

Za proizvodnju peleta potrebno je oko 60.000 metara kubnih drveta godišnje. Marijus de Vilt kaže da će sirovinu nabavljati od srebreničkog Šumskog gazdinstva "Drina" i vlasnika privatnih šuma iz ove regije.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.