NavMenu

Otvorena angio sala u bolnici "Sveti vračevi" u Bijeljini,

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 08.09.2014. 15:45
Komentari
Podeli

(Foto: Ivana Vuksa)
Savremena angio sala u bolnici "Sveti vračevi" u Bijeljini, druga u Republici Srpskoj, nakon Banje Luke, danas je svečano otvorena u prisustvu premijera Srpske Željke Cvijanović.

Cvijanović je rekla da je Vlada u opremanje ove angio sale i koronarne jedinice uložila više od 2,4 mil KM, dok je oko 200.000 KM ulaganje Bolnice.

- Svaka stvar koja doprinosi spašavanju ljudskih života zaslužuje da se u nju ulaže - ocijenila je Cvijanović i podsjetila da je u izgradnju nove bijeljinske bolnice, koja je među najsavremenijim u regionu, Vlada investirala više od 70 mil KM.

Cvijanović je istakla da je novo ulaganje u opremanje angio sale u Bijeljini važno za modernizovanje zdravstvenog sektora i za ravnomjernu regionalnu pokrivenost zdravstvenog sistema u Republici Srpskoj.

- Liječiti ljude je jedno od svetih zanimanja i uzvišeni zadatak - rekla je Cvijanović i najavila da će Vlada nastaviti da ulaže u zdravstvo Republike Srpske.

Svečanu vrpcu na otvaranju angio sale zajedno su presjekli Cvijanović, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić, direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje iz Beograda Boško Đukanović i direktor bijeljinske bolnice Siniša Maksimović.

Bogdanić je na ovoj svečanosti istakao da je otvaranje angio sale vrhunac u razvoju svake zdravstvene ustanove.

On je, u ime Vlade, zahvalio za pomoć koju, svojim znanjem i višedecenijskim iskustvom, pružaju stručnjaci Instituta na Dedinju.

Direktor Instituta iz Beograda Đukanović je na otvaranju angio sale u Bijeljini čestitao državi koja je izgradila modernu bolnicu, kakvu nema ni Beograd.

On je pohvalio stručnjake bijeljinske bolnice koji se obučavaju na Dedinju za rad u angio sali i poželio da naredno ulaganje u zdravstvo Republike Srpske bude izgradnja kardio-hirurgije u Banjoj Luci, čime će biti zaokružena kardiovaskularna medicina u Srpskoj.

Direktor bijeljinske bolnice Siniša Maksimović istakao je da će angio sala značajno doprinijeti spašavanju života pacijenata i da je to veliki iskorak za zdravstvo cijele regije i Republike Srpske.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.