NavMenu

Međunarodni sajam knjige u Banjoj Luci od 17. do 22. septembra

Izvor: Glas Srpske Ponedjeljak, 08.09.2014. 11:42
Komentari
Podeli
Pripreme za "Glasov" 19. međunarodni sajam knjige, školskog pribora i kancelarijske opreme, koji će biti održan od 17. do 22. septembra u Sportskoj dvorani "Borik" pod motom "Knjiga je jedinstvena, prenosiva magija...", privode se kraju, a izdavači i posjetioci i ove godine biće u prilici da sedam dana uživaju u pisanoj riječi.

Svi poklonici knjige već od 10 časova moći će da zaplove u čarobni svijet misli pretočenih u riječi. Svečano otvaranje najavljeno je isti dan u 17.25 časova, a čast da književnom besjedom posjetioce uvede u misteriju knjige pripala je književniku Milenku Stojičiću.

Izdavači su, kao i svake godine, pripremili najnovija izdanja koja su obilježila čitalačku sezonu, ali i stare dobre klasike koji su uvijek traženi na štandovima.

Kao i prethodnih godina, učešće su potvrdili brojni izlagači iz Srbije. Posjetioce uvijek privuku zanimljiva izdanja na štandovima izdavačkih kuća "Laguna", "Mali princ", "Svetigora", "Pčelica", "Kreativni centar", "Vulkan", "Službeni glasnik" i drugih.

- U toku su kontakti sa izlagačima iz Republike Srpske, BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske koji su izrazili želju da izlažu u Banjoj Luci - najavila je rukovodilac sajma knjige Petra Ivić.

Iz Republike Srpske i FBiH svoja nova izdanja predstaviće izdavačke kuće "Mdž Book", "Biblioner", Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo, Udruženje izdavača RS, "Novosti", "Naklada Mate" i mnogi drugi.


Ivić je najavila i svakodnevne promocije izdanja koja su se pojavila u toku protekle godine, a posjetioci će imati priliku da se druže sa književnicima i razgovaraju o njihovim djelima.

Nagrade

I ove godine biće dodijeljene tradicionalne nagrade "Moštanica" za izdavački poduhvat, "Liplje" za savremenu književnost, "Gomionica" za knjigu za djecu i "Stuplje" za njegovanje srpske tradicije i pravoslavne duhovnosti. Proglašenje nagrađenih po odluci žirija 19. međunarodnog sajma knjige biće održano 19. septembra u 12 časova.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.