Izvor: Nezavisne novine | Ponedjeljak, 08.09.2014.| 11:29
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Elektrokrajina" potpisala ugovor o snabdijevanju strujom sa 54% kupaca

Preduzeće "Elektrokrajina" Banja Luka potpisalo je do sada ugovore o snabdijevanju električnom energijom sa 54% krajnjih kupaca, rečeno je Srni u ovom preduzeću.

Portparol "Elektrokrajine" Predrag Klincov podsjetio je da potpisivanje ugovora o snabdijevanju predstavlja zakonsku obavezu za sve krajnje kupce električne energije i da je potpuno besplatno.

On je pojasnio da se ugovorom regulišu uslovi kupoprodaje električne energije u skladu sa potrebama kupca i raspoloživim količinama iz elektroenergetskog bilansa.

Klincov je rekao Srni da kupci električne energije ugovore o snabdijevanju mogu sklopiti u prostorijama lokalnih elektrodistribucija, te u zgradi Direkcije "Elektrokrajine" u centru Banja Luke.

On je naglasio da "Elektrokrajina", da bi ubrzala ovaj proces, nastavlja akciju potpisivanja ugovora i na kućnim adresama domaćinstava.

Klincov je podsjetio da rok za sklapanje ugovora o snabdijevanju ističe 31. decembra.

- Ako kupac ne zaključi ugovor u utvrđenom roku, distributer ima pravo da obustavi isporuku električne energije isključenjem objekta krajnjeg kupca sa mreže - kaže Klincov.

Iz "Elektrokrajine" apeluju da kupci da što prije ispune svoju zakonsku obavezu, kako u ovom preduzeću ne bi bili prinuđeni da preduzimaju kaznene mjere.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.