NavMenu

Mittal Rudnici Prijedor otvaraju površinski kop Buvač

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 26.03.2007. 12:31
Komentari
Podeli

U Mittal Rudnicima Prijedor, koji posluju u sastavu najveće kompanije za proizvodnju čelika u svijetu "Arcelor-Mittal", započela je realizacija novog investicionog projekta na otvaranju površinskog kopa Buvač. Prema riječima Duška Vlačine, tehničkog direktora Mittal Rudnika Prijedor, u ovaj projekt u toku 2007. godine rudnik će uložiti oko 12 mil EUR od ukupne sume 30 mil EUR koliko iznosi investicija u navedeni projekt. Najviše sredstava će biti uloženo u eksproprijaciju zemljišta u jednom dijelu površinskog kopa Buvač sa kojeg će se pravičnom nadoknadom iseliti 22 domaćinstva. Uporedo će biti pokrenuti radovi na izmještanju korita rijeke Gomjenice u dužini od 3,5 km, što će pratiti i izgradnja 3 km lokalnog puta. Završetak ova dva projekta u prvoj polovini 2007. godine je preduslov za izgradnju glavnog odvodnog kanala i osposobljavanje za ekploataciju kopa Buvač. Završetak radova na projektu se planira do 2009. godine kada će se na površinskom kopu Buvač početi sa eksploatacijom ruda. Predviđa se da na površinskom kopu Buvač postoji oko 40 miliona tona rude što bi obezbjedilo produženje radova na ovom području narednih 20 godina.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.