NavMenu

"Bema" proslavila 10 godina postojanja - Vlast RS pomaže banjolučkoj fabrici obuće da do kraja 2014. zaposli 500 radnika

Izvor: Nezavisne novine Utorak, 02.09.2014. 08:45
Komentari
Podeli
(Foto: Bemadoo.com)
Radnici, uprava, saradnici i gosti banjolučke fabrike obuće "Bema" juče su svečano proslavili deset godina rada i postojanja kolektiva u kojem je zaposleno 1.350 radnika.

Marinko Umičević, tehnički direktor ove fabrike, kazao je kako "Bemu" u narednom periodu očekuju veliki izazovi, ali da i pored toga očekuje da će nadmašiti proizvodnju iz prethodne godine, čime će biti otvorena nova radna mjesta.

Podsjetio je kako fabrika državi po pitanju obaveza ne duguje nijednu marku, a za jedan od ciljeva u narednom periodu ima povećanje plate zaposlenima i uvođenje još jedne radne smjene.

- U prošloj godini ostvarili smo 14 mil KM izvoza, što je 10% budžeta grada Banja Luke i što nije malo za šiveću iglu, a ove godine se nadam da ćemo to premašiti. Pobijedili smo i na tenderu za cipele koje ćemo praviti našoj policiji, što smatram da je dobro, jer će novac ostati ovdje, a neće ići u Kinu ili Rusiju - kazao je Umičević.

Posebno priznanje od "Beme" dobili su Milorad Dodik, predsjednik RS, i Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS, koji su poručili kako će u narednom periodu učiniti sve da se u ovoj fabrici otvore nova radna mjesta.

- Činjenica da ovdje radi oko 1.300 radnika i da je to veći broj nego što je bio prije rata u Fabrici obuće "Bosna", govori o samom uspjehu ovog pogona i o naporima koje čine svi radnici sa upravom i vlasnicima. Ovdje je izvršena uspiješna tranzicija i ovo predstavlja dokaz da je moguće biti uspješan u teškim uslovima - kazao je Milorad Dodik, predsjednik RS.


Dodik je rekao kako se traže rješenja za povećanje proizvodnje i zapošljavanje novih 500 radnika, u šta bi, kako je rekao, novac trebalo da uloži, kako sama fabrika, tako i Republika.

Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS, kazala je da je "Bema" uspješan kolektiv i privredni subjekat koji, kako državi tako i radnicima izmiruje sve obaveze.

- Ići ćemo u projekat realizacije podsticaja kako bi se u ovoj fabrici zaposlilo nekoliko stotina novih radnika - kazala je ona.




Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.