NavMenu

Slavko Visenjak novi direktor "Perutnine Ptuj" u Srpcu

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 01.09.2014. 16:06
Komentari
Podeli
(Foto: Big Dutchman)
Rukovođenje "Perutninom Ptuj S" u Srpcu danas je preuzeo novi direktor Slavko Visenjak, koji u matičnom društvu ima više od 30 godina iskustva, prenosi Indikator.ba.

- Tržište Bosne i Hercegovine i Republike Srpske ima izvanredne potencijale - izjavio je Visenjak, po preuzimanju rukovođenja, dodavši da će prije svega nastaviti rad dosadašnjeg direktora Tomi Rumpfa i pokušati nadograditi ga intenzivnom komunikacijom.

- S maksimalnom pažnjom i odgovornošću, što sam dužan prema svom prethodniku u Srpcu, tim će nastaviti uspješno raditi za potrebe domicilnog tržišta, a vjerujem i u nadograđivanje sinergije s drugim nosiocima proizvodnje u BiH, društvom "Perutnina Ptuj BH" - naglasio je Visenjak.

Međunarodni prehrambeni koncern "Perutnina Ptuj" uspostavio je domicilni vertikalno integrirani reprodukcijski lanac u Bosni i Hercegovini s dva nosioca - "Perutnina Ptuj S" u Srpcu i "Perutnina Ptuj BH" u Brezi. U okviru uspostavljenog sistema KSS (kvalitet, sigurnost, sljedivost) "Perutnina Ptuj" priprema zdravu, sigurnu i kvalitetnu hranu od mesa peradi "made in BiH", te je zbog poznavanja i stvaranja trendova vodećih proizvođač u segmentu mesa peradi u široj regiji s najstarijom tradicijom, što potvrđuje dva miliona zadovoljnih potrošača od Skandinavije do Mediterana i jugoistočne Europe.

- "Perutnina Ptuj S" danas, nakon intenzivnih ulaganja u infrastrukturu, jer smo ovoga proljeća pustili u rad nove komplekse farmi i distribucijski centar, stabilno osigurava peradsko meso za tržište i pripremu naših vrlo poznatih jela. I to je ono što postaje vrlo prepoznatljiv trenutak. Svjesni smo da smo prvi izbor potrošača u Bosni i Hercegovini - dodao je Visenjak.

Fokus u "Perutnini Ptuj" je prvenstveno u osiguranju kontinuiteta , kako na proizvodnom, tako i kvalitativnom nivou.

- U Srbac dolazim s uvjerenjem da je naš sistem već afirmiran i da je, kao i u svim drugim područjima, uvijek moguća optimizacija i poboljšanja - istaknuo je Visenjak.


S obzirom na peradarski pedigre u sistemu "Perutnine Ptuj", novi direktor će se prije svega posvetiti proizvodnim procesima u "Perutnini Ptuj S".

- Drago mi je da ću u skladu sa svojim iskustvom u tehnološkim procesima doprinijeti razvoju povezanog društava i da je "Perutnina Ptuj S" fokusirana upravo u proizvodni segment. Tako možemo naći šire mogućnosti za uzajamno djelovanje, najprije u društvima unutar države, a onda naravno i na nivou Grupe, gdje učinkovito možemo obavljati sve poslovne funkcije - rekao je Visenjak.

Tomi Rumpf, dosadašnji direktor "Perutnine Ptuj S", preuzeo je novi poslovni izazov unutar Grupe rukovođenjem povezanog društva "Perutnina Ptuj Topiko" te tako nastavlja s afirmacijom "Perutnine Ptuj" na svim tržištima gdje je prisutna, prenosi Indikator.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.