Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 01.09.2014.| 12:48
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Intel" predstavio prvi osmojezgarni desktop procesor

Kompanija "Intel" predstavila je prvi osmojezgarni desktop procesor "intel core i7-5960X extreme edition", ranije poznat pod imenom "haswell-E", namijenjen iskusnim korisnicima koji zahtijevaju najbolje od računara.

Kako se navodi u saopštenju kompanije, za gejmere i kreatore sadržaja koji žele ultimativne performanse, "Intel"-ov prvi procesor koji podržava 16 tredova i novu DDR4 memoriju, omogućiće jedan od najbržih desktop sistema ikada.

Novi i poboljšani "intel X99" čipset i snažne overclocking mogućnosti će entuzijastima dozvoliti da pripreme svoj sistem za maksimalne performanse.

Potpredsjednica i generalna direktorka "Intel"-ove grupe "Desktop Client Platform", Lisa Graf, kaže da im je velika čast što su u prilici da predstave novu fazu "unaprijeđenog destkop računara" koju su najavili ranije ove godine.

- Ova serija proizvoda je namijenjena onim entuzijastima koji traže od svojih sistema više nego bilo koji drugi korisnici, a nudimo im brzinu, jezgra, overclocking mogućnosti i sposobnosti platforme kakve su oni željeli - dodala je Graf.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.