NavMenu

Uskoro kreće sanacija Studentskog pozorišta u Banjoj Luci

Izvor: Nezavisne novine Subota, 30.08.2014. 10:05
Komentari
Podeli

IlustracijaIlustracija
Sanacija i rekonstrukcija prostora banjolučkog Studentskog pozorišta u Ulici Veselina Masleše uskoro će početi, pošto je završen tender za izvođača radova, potvrdio je Aleksandar Pejaković, predsjednik Studentskog pozorišta.

- Radi se o ponovljenom tenderu, jer ranije nije bilo dovoljno prijavljenih izvođača radova. Očekujemo da izvođač bude izabran i da krajem septembra bude uveden u prostor - rekao je Pejaković.

Od početka radova do kraja sanacije izvođač radova će imati 90 dana.

Gradska uprava za ovaj projekat izdvojila je 300.000 KM, a tim novcem biće obavljeni radovi u prvoj fazi.

- Biće urađeni svi radovi osim opremanja. Znači, nećemo imati stolice, reflektore, ozvučenje jer to nije predviđeno ovim dijelom. Prostor će biti useljiv, a sanacija uključuje i dvorište u Zanatskom centru. Naše su procjene da za drugu fazu treba još toliko novca, kako bi bila kupljena tehnika za normalan rad - kazao je Pejaković.

Studentsko pozorište, koje postoji već 37 godina, dosad je bilo podstanar.

Predstave ovog pozorišta su izvođene na gotovo svim scenama u gradu i kancelarijama kulture, što je, kako kažu, značajno usporavalo njihov razvoj.

Predstavnici Studentskog parlamenta zadovoljni su što će članovi ovog pozorišta uskoro dobiti bolje uslove za rad.


- Studenti treba da krenu prema kulturi i treba da podižemo svijest o kulturi. Studentski parlament će podržati sve aktivnosti na njenom unapređenju. Kada bude završen četvrti paviljon, očekujemo i osnivanje studentskog kulturnog centra - rekao je Branko Petrović, predsjednik Studentskog parlamenta Banjalučkog univerziteta.

Pozorište osnovano 1977. godine

Studentsko pozorište Banja Luka osnovano je 19. februara 1977. godine, prvom probom i audicijom na Elektrotehničkom fakultetu u učionici broj 14.

Prvi režiser i idejni tvorac pozorišta je glumac Živomir Ličanin Likota.

U dosadašnjem radu izveli su 69 premijera.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.