NavMenu

Za opštine ugrožene poplavama u FBiH 15 mil KM - Vlada pozvala da se utvrde prioriteti utroška novca

Izvor: eKapija Petak, 29.08.2014. 09:08
Komentari
Podeli
Vlada Federacije BiH donijela je juče odluku o raspodjeli oko 15 mil KM za saniranje posljedica poplava u 21 opštini, u kojima su štete na stambenim objektima veće od 100 KM po stanovniku, prenijele su "Nezavisne novine".

Od ukupnog iznosa, koji je osiguran zajmom kod Svjetske banke, najviše je pripalo opštini Tuzla (2 mil KM), Zenici (1,6 mil KM), Maglaju (1,4 mil KM), Orašju 913.000 KM, a najmanje Teočaku (110.000) i opštini Usora, kojoj pripada 105.000 KM.

- Ova sredstva bit će korištena za finansiranje potprojekata koje su predložile općine u skladu s principima i kriterijima utvrđenim u okviru Projekta hitnog oporavka od poplava u BiH - saopštili su iz Vlade FBiH, koja je juče imenovala i Upravni odobor Projekta hitnog oporavka za područje Federacije BiH.

U sastavu UO su predstavnici četiri ministarstva, Udruženja poslodavaca FBiH te dvoje predstavnika Saveza opština i gradova FBiH, navode "Nezavisne".

Kako prenosi poslovni portal "Capital", Vlada Federacije BiH (FBiH) obavezala je juče opštine da, kao krajnji korisnici dijela sredstava iz budžeta za 2014. godinu za područja pogođena elementarnim nepogodama, utvrde prioritete za utrošak doznačenih sredstava.


Iz Vlade FBiH saopšteno je da je utvrđena i dužnost opština da, u skladu sa odlukom i Zakonom o izvršavanju budžeta FBiH za 2014. godinu, u roku od 60 dana od uplate sredstava, Vladi dostave izvještaj o načinu njihovog korištenja, prenio je Capital.ba.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Saobraćaj

Uskoro zajednički TAG uređaj - Potpisan memorandum o integraciji elektronske naplate cestarine između BiH i Srbije

U Beogradu je danas potpisan Memorandum o poslovnoj saradnji u cilju integracije sistema za elektronsku naplatu cestarine između Bosne i Hercegovine i Srbije. Ugovor su potpisali direktori javnih preduzeća JP Autoceste FBiH, Putevi Srbije i Autoputevi RS, Denis Lasić, Zoran Drobnjak i Nedeljko Ćorić. Svečanom popisivanju Memoranduma prisustvovao je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Goran Vesić.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.