NavMenu

Krediti iz Bank Austria Creditanstalt za Gradišku i Brčko u iznosu od 10 mil EUR

Izvor: Investitor Srijeda, 21.03.2007. 10:23
Komentari
Podeli

Ministar finansija i trezora BiH i zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Dragan Vrankić te izvršni direktor Bank Austria Creditanstalt AG Angelo Rizzuti potpisali su dva kreditna sporazuma za izgradnju vodovodnog i kanalizacionog sistema opštine Gradiška i postrojenja za preradu vode za piće u Brčko Distriktu BiH.

Sporazumom o izgradnji vodovodnog i kanalizacionog sistema opštine Gradiška ugovoren je kredit od pet miliona EUR s rokom otplate od 15,5 godina, uz grace period od šest godina i kamatu u visini 0,55 %, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Kreditni sporazum kojim se finansiraju izrada i izgradnja postrojenja za preradu vode za piće u Brčko Distriktu BiH vrijedan je 4.961.979 EUR, uz grace period pet godina i rok otplate 14,5 godina. Riječ je o beskamatnom kreditu koji prate niski servisni troškovi.

Potpisivanje ovih kreditnih sporazuma je proizišlo iz Okvirnog sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Austrije o finansijskoj saradnji, koji je potpisan 30. marta 2006. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.