Izvor: Investitor | Srijeda, 21.03.2007.| 10:23
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Krediti iz Bank Austria Creditanstalt za Gradišku i Brčko u iznosu od 10 mil EUR

Ministar finansija i trezora BiH i zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Dragan Vrankić te izvršni direktor Bank Austria Creditanstalt AG Angelo Rizzuti potpisali su dva kreditna sporazuma za izgradnju vodovodnog i kanalizacionog sistema opštine Gradiška i postrojenja za preradu vode za piće u Brčko Distriktu BiH.

Sporazumom o izgradnji vodovodnog i kanalizacionog sistema opštine Gradiška ugovoren je kredit od pet miliona EUR s rokom otplate od 15,5 godina, uz grace period od šest godina i kamatu u visini 0,55 %, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Kreditni sporazum kojim se finansiraju izrada i izgradnja postrojenja za preradu vode za piće u Brčko Distriktu BiH vrijedan je 4.961.979 EUR, uz grace period pet godina i rok otplate 14,5 godina. Riječ je o beskamatnom kreditu koji prate niski servisni troškovi.

Potpisivanje ovih kreditnih sporazuma je proizišlo iz Okvirnog sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Austrije o finansijskoj saradnji, koji je potpisan 30. marta 2006. godine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.