NavMenu

Tuzla gradi novo slano jezero s vodopadima

Izvor: pincom.biz Utorak, 20.03.2007. 15:12
Komentari
Podeli

Grad Tuzla planira izgradnja još jednog slanog jezera i slanih vodopada s bazenima, i sve to do početka sljedeće ljetne sezone.

Novo jezero bit će pokraj Panonskog jezera, a površinom bi trebalo biti nešto manje od postojećeg. Vodopadi će se nalaziti iznad ova dva jezera i biti će na dvije etape koje će se slijevati u bazene predviđene za kupanje.

Obzirom kako slana voda ima iznimno ljekovita svojstva, vodopadi će biti svojevrstan inhalator za širi prostor Slane banje. Za projekt je urađen prijedlog urbanističkog rješenja, za koji je zadužen Zavod za urbanizam u Tuzli.

Prostor od Skvera do kompleksa Pivovare Tuzla, ispod Gradine bit će jedna cjelina Memorijalno-rekreacijsko-obrazovna cjelina. Objekt u kojem se nalazilo staro Interno, na području Skvera, dodijeljen je muzeju Sjeveroistočne Bosne i ispred tog prostora planira se uređenje parka u kojem će muzej, eventualno, izložiti neke svoje eksponate.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.