NavMenu

"Amazon" kupio "Twitch" za 970 miliona dolara

Izvor: eKapija Utorak, 26.08.2014. 14:28
Komentari
Podeli

Kompanija Amazon objavila je da je za 970 mil USD "u kešu" kupio "Twitch" platformu za live streaming video-igara i e-sport događaja.

"Twitch" mjesečno ima više od 55 miliona korisnika, a do jula ove godine imao je više od 15 milijardi minuta sadržaja. Korisnici na ovoj platformi dnevno provode više od 100 minuta.

Kupovinu je potvrdio izvršni direktor "Twitch"-a Emet Šer (Emmett Shear), u saopštenju objavljenom na veb sajtu kompanije.

- Izabrali smo "Amazon", jer vjeruju u našu zajednicu i dijele naše vrijednosti i našu dugoročnu viziju - istakao je Šer.

"Amazon"-ov izvršni direktor Džef Bezos je takođe potvrdio transakciju.

- Emitovanje i gledanje partija video igrica je svjetska pojava, a "Twitch" je stvorio platformu koja okuplja više desetina miliona ljudi koji odgledaju više milijardi minuta igrica svakog meseca. Kao i "Twitch", zaokupljeni smo našim korisnicima i želimo da razmišljamo drugačije. Nadamo se da ćemo učiti od te kompanije i pomagati joj da se još brže razvija radi formiranja novih usluga za zajednicu igrača - naveo je Bezos.

Transakcija dostiže 970 mil USD (735 mil EUR) i treba da bude završena do kraja godine, objavljeno je na privrednom sajtu Buisiness Wire.

Novost o ovoj kupovini predstavlja veliko iznenađenje s obzirom da se u julu pisalo kako će "Twitch" za 1 mlrd USD kupiti "Google". Ipak, ovaj dogovor zvaničnici nikada nisu potvrdili.

"Twitch" su prije tri godine pokrenuli osnivači sličnog servisa "Justin.tv", kao projekat koji će biti orijentisan isključivo na gejming scenu, a tokom godina je stekao veliku popularnost.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.