NavMenu

KARIĆ: Koridor 5C biće dovršen do 2020.

Izvor: eKapija Utorak, 26.08.2014. 16:11
Komentari
Podeli
Ensad KarićEnsad Karić
Autocesta na dijelu Koridora 5C koji prolazi kroz Bosnu i Hercegovinu mogla bi u cjelosti biti dovršena do 2020. godine ukoliko bi se gradnja nastavila trenutačnom dinamikom, izjavio je u ponedjeljak direktor tvrtke "Autoceste Federacije BiH" Ensad Karić uoči otvaranja nove dionice autoceste na pravcu između Sarajeva i Zenice, prenosi portal Indikator.ba.

Novih šest kilometara autoceste koji uključuju i tunel dug tri kilometra opremljen svim potrebnim sadržajima za upravljanje i nadzor prometa praktično su prvi put izravno povezali Sarajevo i Zenicu suvremenom prometnicom dugom 53 kilometra.

Karić je lokalnim medijima najavio kako se do kraja rujna može očekivati dovršenje još dvije dionice.

- Za petnaest dana bit će dovršena dionica koja povezuje Međugorje i granicu s Hrvatskom. Riječ je o dionici dugoj deset kilometara pa će na taj način BiH prvi put biti povezana s mrežom europskih autocesta - izjavio je Karić lokalnim medijima.


Uz to bi do kraja rujna trebala biti dovršena dionica koja od Sarajeva vodi prema mjestu Tarčin, čime bi se izgradilo oko stotinu kiometara autoceste na Koridoru 5C koja je kroz BiH projektirana u dužini od 330 kilometara, prenio je "Indikator".


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.