NavMenu

Istaknite dobrotu - Fondacija "Mozaik" pokrenula kampanju "Dobro" za filantropiju

Izvor: eKapija Nedjelja, 24.08.2014. 08:45
Komentari
Podeli

Fondacija "Mozaik" u okviru projekta "SIGN za održivost" koji finansira Evropska unija, a sufinansira Balkanski fond za demokratiju, organizuje kampanju "Dobro" za filantropiju, prenosi portal Indikator.ba.

Cilj kampanje je da istakne i prepozna osobe i kompanije koje su svojim zalaganjem i finansijskom podrškom značajno doprinijele razvoju zajednica, utičući tako na poboljšanje kvaliteta života društva.

Nagrada "Dobro" za filantropiju predstavlja nastavak nagrade "Dobro" za društvenu odgovornost u Bosni i Hercegovini, koju je Fondacija "Mozaik" u saradnji sa agencijom "MaŠta" organizovala prethodnih godina, a koja se osim filantropije fokusirala i na druge aspekte društveno odgovornog poslovanja.

Ovogodišnja nagrada želi da promoviše dobrotu sa fokusom na solidarnost izraženu kroz filantropska davanja, ali i primjere dobre prakse koji kao posljedicu imaju razvoj filantropije u našoj zemlji.

Građani BiH sada imaju priliku da nominuju odgovorne pojedince/ke i privredne subjekte kojima žele reći hvala za sve dobro sto su učinili za pojedince ili zajednicu. Na ovaj način solidarni građani/ke i odgovorni privredni subjekti dobivaju priznanje koje zaslužuju, te kao istaknuti članovi/ce naših zajednica svojim primjerom pokazuju da je dobro biti dobar.

- Fondacija Mozaik kroz svoj rad svakodnevno ulaže napore u promociju davanja za društveno DOBRO u Bosni i Hercegovini. Kroz svoj rad, upoznali smo mnoge pozitivne primjere filantropije u Bosni i Hercegovini, stoga u 2014. godini želimo staviti poseban naglasak na solidarnost kompanija i osoba izraženu kroz filantropska davanja. Vjerujući da će građani i građanke naše zemlje najbolje prepoznati dobre primjere u svojim zajednicama, pozivamo ih da izvrše nominaciju preuzimajući formular na web-stranici www.dobro.mozaik.ba, prenio je Indikator.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.