NavMenu

Nove zone javnih parkirališta u Kantonu Sarajevo

Izvor: eKapija Subota, 23.08.2014. 13:36
Komentari
Podeli

(Foto: Teodora Brnjoš)
Vlada Kantona Sarajevo usvojila je Prijedlog zaključka o zonama javnih parkirališta na osnovu kojih će se vršiti naplata parkiranja, javlja TV "Sarajevo".

Kako je naveo predlagač zaključka, Ministarstvo saobraćaja KS, pristupilo je izradi ovog zaključka, jer su dosadašnje zone obuhvatale samo užu gradsku jezgru, odnosno tri općine, dok će novim biti obuhvaćene sve općine na području Kantona Sarajevo, čime je povećana mogućnost otvaranja i uređenja novih parkinga.

S ciljem proširenja broja parking mjesta i otvaranja novih parkinga na području Kantona Sarajevo, resorno ministarstvo je napravilo novi zaključak o zonama javnih parkirališta, odnosno, spisak ulica po zonama I, II i Nultoj zoni, kojim je obuhvaćeno svih devet općina u Kantonu Sarajevo.

I zonom se smatraju sve ulice koje su od većeg značaja za svaku općinu, II zonom ulice koje su od manjeg značaja i na kojima nema velike frekvencije vozila, dok je Nulta zona predstavlja zonu u kojoj će parikiranje biti ograničeno na dva sata najviše. Tu se ubrajaju ulice Aščiluk, Branilaca Sarajeva, Ćemaluša, Ćumurija, Despićeva, Gimnazijska, Hadži Ristića, Kulovića, Radićeva, Safet bega Bašagić, Sagrdžije od ulice Ćemerlina i Zelene beretke, koje se nalaze u strogom centru grada, javila je TV "Sarajevo".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.