NavMenu

Šta traže bogati, a šta siromašni na pretraživaču "Google"?

Izvor: Blic Petak, 22.08.2014. 12:00
Komentari
Podeli
Istraživanje koje je sproveo "The Upshot", sajt "NewYork Times"-a za analizu novinskih članaka, pokazuje kako Amerikanci pretražuju "Google" u zavisnosti od toga da li žive u bogatijim ili siromašnijim državama SAD.

Rezultati ankete, zasnovani na desetogodišnjem korišćenju popularnog internet pretraživača, zaista su interesantni.

U dijelovima Amerike gdje je život najteži, poput Kentakija, Arkanzasa, Mejna, Nju Meksika i Oregona, glavne teme pretraživanja su zdravstveni problemi, dijete za mršavljenje, religija, video igrice i oružje...

Tamna strana vjere pobuđuje posebno interesovanje, sa "antihristom" i "paklom" u top 10 najčešće pretraživanih pojmova.


U državama u kojima se komotnije živi - Nebraska, Ajova, Vajoming i većem broju država duž zapadne i istočne obale, stanovnici najviše pokazuju interesovanja za fotoaparate, putovanja, opremu za bebe i sprave za vežbanje.

Od zajedničkih tema za obe grupe se, pak, izdvajaju Opra Vinfri i "Super boul", finalna utakmica prvenstva u američkom fudbalu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.