NavMenu

Dvije periferne kotlovnice banjolučke "Toplane" u funkciji do početka sezone - Uloženo 9 mil KM

Izvor: Nezavisne novine Petak, 22.08.2014. 11:03
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Direktor banjolučke "Toplane" Mićo Milovanović rekao je da izgradnja dvije periferne kotlovnice, za šta će biti uloženo 9 mil KM, teče planiranom dinamikom i da se, bez obzira na loše vremenske uslove, nijedan dan ne zaostaje u izgradnji.

- Radi se danonoćno da bi se ispoštovali svi uslovi i rokovi i da bismo kotlovnice izgradili do početka sezone grijanja - rekao je Milovanović Srni i dodao da su kotlovi izgrađeni, a njihova isporuka i montaža počeće krajem mjeseca.

On je naveo da će izgradnja kotlovnica doprinijeti mnogo kvalitetnijem grijanju u naseljima Starčevica i Kočićev Vijenac koja su do sada imala nešto lošije grijanje.

"Sigurni smo da će se isplatiti sav uloženi novac, kao i trud i rad, te da će korisnici biti zadovoljni kvalitetom isporučene toplotne energije", istakao je Milovanović.

On je rekao da će rejonske kotlovnice koristiti drvo kao energent, čime će se smanjiti potrošnja mnogo skupljeg mazuta, a samim tim i troškovi.

Milovanović je podsjetio da je, uporedo sa ovim radovima, u toku i redovni godišnji remont, u koji će "Toplana" ove godine uložiti 2,3 mil KM, a tokom kojeg će biti sanirani kvarovi nastali u prošloj sezoni.


- Prioritet su bili radovi u centru grada gdje smo promijenili dio cjevovoda koji nam je u prethodnim sezonama pravio najviše problema. Sigurni smo da će se rekonstrukcijom i obnovom ovog dijela mreže poboljšati grijanje i u naselju Sime Matavulja - rekao je direktor banjalučke "Toplane".

S obzirom na nove rejonske kotlovnice, godišnji remont i već sada pune rezervoare mazuta, Milovanović ističe da će "Toplana" za predstojeću sezonu grijanja biti spremnija nego za bilo koju prethodnu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.