NavMenu

Od 25. do 28. avgusta stručni sastanci ljekara iz RS o unapređenju zdravstvene zaštite

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 20.08.2014. 14:20
Komentari
Podeli
(Foto: kc-bl.com)
Univerzitetska bolnica - Klinički centar Banja Luka organizovaće od 25. do 28. avgusta niz stručnih sastanaka ljekara specifičnih i srodnih grana medicine iz ovog centra i ostalih bolnica u Republici Srpskoj, a osnovne teme biće unapređenje stručne saradnje, bolja koordinacija i pružanje još bolje zdravstvene zaštite pacijentima.

Teme će biti raspoređene po specifičnim oblastima koje će izlagati moderatori, stručnjaci Univerzitetske bolnice - Klinički centar Banja Luka, saopšteno je iz ovog centra.

Iz Univerzitetske bolnice - Klinički centar Banja Luka navode da će primarnu važnost sastanaka imati teme u vezi sa zbrinjavanjem hitnih stanja, kao što su akutni infarkt miokarda, traume i maligna oboljenja.

Univerzitetska bolnica - Klinički centar Banjaluka napravila je procedure i formulare koje je poslala svim bolnicama, koji su neophodni za adekvatan prijem pacijenata iz drugih zdravstvenih ustanova.

U saopštenju se navodi da u Univerzitetskoj bolnici - Klinički centar Banja Luka kardiolozi na najsavremeniji način uspješno rješavaju akutni infarkt miokarda.

Interventni kardiolozi Klinike za kardiovaskularne bolesti zbrinjavaju akutni infarkt miokarda 24 časa, metodom PCI bez obzira iz kojeg dijela Republike Srpske pacijenti dolaze.

- Formirana su četiri tima koja se sastoje od domaćeg kadra, te zahvaljujući ovom programu pacijenti sa ovim zdravstvenim problemom trebalo bi da se liječe najefikasnijom i najzahtjevnijom metodom - navode iz Univerzitetske bolnice - Klinički centar Banja Luka.


Univerzitetska bolnica - Klinički centar Banja Luka je namjenski osposobila kontakt brojeve telefona i brojeve faksa u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje i Klinici za kardiovaskularne bolesti, na koje se javlja medicinsko osoblje 24 časa, zbog još bolje koordinacije zdravstvenih ustanova Republike Srpske i pravremenog zbrinjavanja hitnih stanja /trauma, akutni infarkta miokarada/.

Broj telefona/faks u Klinici za kardiovaskularne bolesti za zbrinjavanje akutnog infarkta miokarda je 051/342-523, a u Klinici za anesteziju i intezivno liječenje 051/343-292 - faks 051/343-293.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Izabrano pobjedničko rješenje za buduće zdanje Prirodnjačkog muzeja i Park prijateljstva u Beogradu - Pješački most do Velikog ratnog ostrva (FOTO)

Zgrada na čijoj fasadi se reflektuju obrisi obližnjeg Muzeja savremene umetnosti, panoramski točak, bogato ozelenjene pešačke staze, pristan za brodiće i veza sa Velikim ratnim ostrvom deo su zamisli prvonagrađenog rešenja na arhitektnosko-urbanističkom konkursu za područje Parka prijateljstva i budućeg zdanja Prirodnjačkog muzeja u ovom delu grada. Ovo rešenje, koje je nagrađeno sa 2,5 miliona dinara za taj prostor predložio je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.