NavMenu

Otvaranje dionice Lučani-Zenica jug 25. avgusta

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 18.08.2014. 16:13
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Aleksandar Parezanović)Ilustracija
"Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine" otvoriće i pustit u promet dionicu Lučani - Zenica jug, 25. avgusta, potvrdio je direktor Javnog preduzeća "Autoceste FBiH" Ensad Karić.

Novih šest kilometara moderne autoceste olakšava i skraćuje putnu komunikaciju između dva važna privredna grada u BiH – Sarajeva i Zenice.

Sigurnost i udobnost putovanja autocestom A1, u dužini većoj od 102 kilometara uključujući gotovo deset kilometara dvocijevnih tunela, nadzirat će se i osiguravati 24 sata dnevno, 365 dana u godini iz kontrolne sobe iz nedavno otvorenog Centra za održavanje i kontrolu prometa Drivuša koji je najvažniji objekat na autocesti A1 za nadzor i upravljanje prometom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.