NavMenu

Uskoro počinje izrada studije izvodljivosti projekta "Regionalna reciklažna linija"

Izvor: eKapija Subota, 16.08.2014. 15:06
Komentari
Podeli

Memorandum o razmunijevanju na uzradi studije izvodljivosti projekta "Regionalna reciklažna linija" potpisali su u četvrtak (14. avgusta 2014. godien) načelnik Općine Gračanica Nusret Helić, predsjednik upravnog odbora Lokalne akcione grupe regije Doboj i potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović, te Damir Kasum ispred firme "GEOtest" iz Češke i Maja Mišić ispred LAG regije Doboj, prenosi zvanični gradski sajt.

Riječ je o studiji izvodljivosti koju će uz finansiranje Vlade Češke, a izraditi sarajevska ispostava firme "GEOtest" iz Brna. To će, ukoliko se dokaže isplativost, biti prva stepenica na realizaciji projekta Regionalne reciklažne linije u Gračanici kao jednoj od 15 članica LAG-a.

Projekat regionalne reciklažne linije predstavlja dio projekta inostrane razvojne saradnje Republike Češke i Lokalne akcione grupe regije Doboj na rješavanju pitanja regionalne deponije za 15 općina-članica koje gravitiraju dobojskoj regiji, a među kojima je i općina Gračanica.

Helić je izrazio zadovoljstvo što je općina Gračanica postala dio projekta regionalne deponije Doboj i dio LAG-a, što bi trebalo olakšati i ubrzati proces rješavanja problema odlaganja smeća na općini Gračanica, posebno ako se uzme u obzir blizina i ekonomska isplativost planirane lokacije regionalne deponije.

U okviru posjete općini Gračanica predstavnici "GEOtesta" i Češke ambasade uručili su općinskom načelniku dokumente koji sadrže upute o daljem postupanju i interventnom djelovanju na područjima općine zahvaćenim klizištima koja su češki geolozi obišli nakon majskih poplava.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.