NavMenu

Još 60 mil USD investirano u "Foodpandu"- Globalni servis za dostavu hrane jača poziciju na svim tržištima

Izvor: eKapija Utorak, 12.08.2014. 08:21
Komentari
Podeli
"Foodpanda", globalni servis za naručivanje i dostavu hrane, zajedno sa srodnim brendovima "Hellofood" i "Delivery Club", najavila je juče novi finansijski priliv u iznosu od 60 mil USD od grupe investitora koja uključuje i već postojeće investitore "Falcon Edge Capital" i "Rocket Internet AG". Od lansiranja 2012. godine, "Foodpanda/Hellofood" je sakupio više od 100 60 mil USD. Nedavno izvršenom akvizicijom konkurentskog servisa "Delivery Club", kompanija je postala lider na tržištu Rusije.

Ralf Wenzel, globalni generalni direktor Foodpande, odnosno "Hellofood"-a, je tim povodom izjavio:

- Veoma smo zadovoljni ovim znakom povjerenja i priznanja našeg dosadašnjeg uspjeha. Nova sredstva biće uložena u kontinuirani rast naših postojećih tržišta kroz partnerstva sa još većim brojem restorana u više gradova, kao i kroz dalja poboljšanja usluge za korisnike. Želimo da se pozicioniramo kao liderski servis za poručivanje i dostavu hrane tako što ćemo obezbijediti najjednostavniji način da naručite hranu gdje god da se nalazite.

"Foodpanda" servis omogućava restoranima da povećaju prodaju kroz saradnju sa online i mobilnim platformama za dostavu hrane i pruža im neprekidno razvijanje tehnologije i analitike. Korisnici mogu da izaberu svoj omiljeni obrok online, a "Foodpanda" šalje porudžbinu direktno restoranu koji dostavlja obrok. Kompanija je nedavno lansirala i novu verziju aplikacije za mobilne uređaje, koja je dostupna na svim većim platformama.


U 2013. godini "Foodpanda" je obezbijedila finansijsku podršku u iznosu većem od 20 mil USD od "Phenomen Venturesa" i "Investment AB Kinnevika", 8 mil USD od "iMENA holdinga" i u februaru 2014. godine dodatnih 20 miliona od grupe investitora uključujući "Phenomen Ventures".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.