NavMenu

UIOBiH: 27. marta 2007. o koeficijentima raspodjele prihoda

Izvor: Dnevni avaz Srijeda, 14.03.2007. 10:21
Komentari
Podeli

Na sjednici Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UO UIO) održanoj 13.03.2007. nije razmatrano pitanje koeficijenata raspodjele prihoda sa jedinstvenog račina niti je raspravljan izvještaj revizorske kuće o prihodima raspodjele u 2005. godini, a ta pitanja bit će na dnevnom redu sjednice zakazane za 27. mart.

Portparol UIO BiH Ratko Kovačević potvrdio je da će se na toj sjednici razmatrati novi koeficijenti raspodjele prihoda, jer postojeća odluka o koeficijentima važeća je do kraja marta mjeseca ove godine.

"Očekujemo usvajanje nove odluke u aprilu, a do tada bi trebao i da bude revidiran izvještaj revizorske kuće Dilojt, a koji se odnosi na raspodjelu prihoda tokom 2005. godine", kazao je Kovačević.

Osim toga, Upravni odbor UIOBiH jučer je usvojio odluku o korištenju carinskih terminala. Njome je, trvdi Kovačević predviđeno da svi korisnici carinskih terminala trebaju potpisati ugovor sa UIO , a umjesto dosadašnjih 40, na jedinstven račun uplaćivat će 30% ukupno ostvarenih prihoda. "Naknada za korištenje terminala za kamione sa 30 porast će na 40 KM, ali će zato uplaćivati deset posto manje od ostvarenih prihoda nego do sada", pojasnio je Kovačević

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.