NavMenu

Da li znate šta je brend novinarstvo?

Izvor: eKapija Utorak, 05.08.2014. 12:06
Komentari
Podeli

Brend novinarstvo je u posljednje vrijeme postao termin o kojem se sve više govori. Iako još ne postoji saglasnost da li je to vrsta novinarstva kao što je političko, sportsko ili je novi pravac u oblasti odnosa s javnošću, činjenica je da je riječ o novom trendu koji podrazumijeva korišćenje novinarskih formi i stila kako bi se ispričala priča o kompaniji.

Termin brend novinarstvo (brand journalism) je prvi put upotrijebio direktor marketinga kompanije "McDonald's" Larry Light koji je rekao da oglasi "ne pričaju cijelu priču", a da to upravo može da uradi brend novinarstvo. Velike kompanije kao što su "Boeing", "Cisco" i "Imperial Sugar" već su usvojili ovaj novi trend.

Brend novinarstvo omogućuje kompanijama da samostalno kreiraju i plasiraju sadržaj, kroz različite onlajn kanale komunikacije. Radeći na taj način, kompanije će imati sve manje potrebu da angažuju PR agencije, dok s druge strane sve više zapošljavaju novinare koji će kreirati taj sadržaj.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.