Izvor: Nezavisne novine | Četvrtak, 17.07.2014.| 08:18
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Nomar" iz Kneževa pokreće liniju za preradu jelove oblovine

Drvoprerađivačko preduzeće "Nomar" iz Kneževa uskoro će u rad pustiti liniju za preradu jelove oblovine po posljednjoj njemačkoj tehnologiji, što će višestruko povećati proizvodne kapacitete ove firme.

"Nomar" je novootvorena firma iz oblasti drvne industrije koja se u početnoj fazi poslovanja bavi primarnom preradom drveta sa planovima za proizvodnju finalnih proizvoda sa sjedištem u Kneževu.

"Nomar" je vrlo brzo pokrenuo proizvodnju i izvoz uspostavljajući kontakte sa najznačajnijim kupcima na domaćem i inostranom tržištu.

- Sirovinski i ljudski resursi i podrška lokalne zajednice su glavne snage koje bi trebalo da budu motor još bržeg razvoja - kažu u ovom preduzeću.

U "Nomaru" ističu da su se s ciljem zadovoljenja visokih zahtjeva i standarda evropskog tržišta odlučili za kapitalnu investiciju, odnosno kupovinu kompletne linije za preradu jelove oblovine po posljednjoj njemačkoj tehnologiji.

- Postrojenje, koje je u završnoj fazi montaže i koje će uskoro biti pušteno u rad, višestruko će povećati naše proizvodne kapacitete. Osim toga, savremena tehnologija obezbjeđuje maksimalnu iskorišćenost sirovine i drvnih ostataka uz uštedu energije - dodaju u ovom preduzeću.

Naveli su da sve preduzete aktivnosti vode ka stabilnosti poslovanja i obezbjeđivanju postojećih radnih mjesta i otvaranju novih.

- "Nomar" predstavlja novu šansu za podizanje privrede u Kneževu, njen razvoj i napredak - poručili su iz ovog preduzeća.

Firma "Nomar" nastala je nakon što je grupacija "Fagus" iz Kotor Varoša 2013. godine na javnoj licitaciji kupila Drvnu industriju "Omar" u stečaju i osnovala firmu kćerku odnosno "Nomar". Okosnicu privrede u Kneževu činila je DI "Omar", koja je u poslijeratnom periodu totalno devastirana, a radnici ostali bez posla. To je bio dodatni udarac za ionako lošu ekonomsku situaciju u Kneževu koje se ubraja u jednu od najnerazvijenijih opština u RS. Jedino rješenje za ovu firmu bio je stečaj i pronalazak strateškog kupca, što je i učinjeno.

Tražen poslodavac

U preduzeću "Nomar" ističu da su vrlo brzo postali i veoma tražen poslodavac s obzirom na to da na adresu ovog preduzeća svakodnevno pristižu desetine prijava za posao.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.