NavMenu

"Nomar" iz Kneževa pokreće liniju za preradu jelove oblovine

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 17.07.2014. 08:18
Komentari
Podeli
Drvoprerađivačko preduzeće "Nomar" iz Kneževa uskoro će u rad pustiti liniju za preradu jelove oblovine po posljednjoj njemačkoj tehnologiji, što će višestruko povećati proizvodne kapacitete ove firme.

"Nomar" je novootvorena firma iz oblasti drvne industrije koja se u početnoj fazi poslovanja bavi primarnom preradom drveta sa planovima za proizvodnju finalnih proizvoda sa sjedištem u Kneževu.

"Nomar" je vrlo brzo pokrenuo proizvodnju i izvoz uspostavljajući kontakte sa najznačajnijim kupcima na domaćem i inostranom tržištu.

- Sirovinski i ljudski resursi i podrška lokalne zajednice su glavne snage koje bi trebalo da budu motor još bržeg razvoja - kažu u ovom preduzeću.

U "Nomaru" ističu da su se s ciljem zadovoljenja visokih zahtjeva i standarda evropskog tržišta odlučili za kapitalnu investiciju, odnosno kupovinu kompletne linije za preradu jelove oblovine po posljednjoj njemačkoj tehnologiji.

- Postrojenje, koje je u završnoj fazi montaže i koje će uskoro biti pušteno u rad, višestruko će povećati naše proizvodne kapacitete. Osim toga, savremena tehnologija obezbjeđuje maksimalnu iskorišćenost sirovine i drvnih ostataka uz uštedu energije - dodaju u ovom preduzeću.

Naveli su da sve preduzete aktivnosti vode ka stabilnosti poslovanja i obezbjeđivanju postojećih radnih mjesta i otvaranju novih.

- "Nomar" predstavlja novu šansu za podizanje privrede u Kneževu, njen razvoj i napredak - poručili su iz ovog preduzeća.


Firma "Nomar" nastala je nakon što je grupacija "Fagus" iz Kotor Varoša 2013. godine na javnoj licitaciji kupila Drvnu industriju "Omar" u stečaju i osnovala firmu kćerku odnosno "Nomar". Okosnicu privrede u Kneževu činila je DI "Omar", koja je u poslijeratnom periodu totalno devastirana, a radnici ostali bez posla. To je bio dodatni udarac za ionako lošu ekonomsku situaciju u Kneževu koje se ubraja u jednu od najnerazvijenijih opština u RS. Jedino rješenje za ovu firmu bio je stečaj i pronalazak strateškog kupca, što je i učinjeno.

Tražen poslodavac

U preduzeću "Nomar" ističu da su vrlo brzo postali i veoma tražen poslodavac s obzirom na to da na adresu ovog preduzeća svakodnevno pristižu desetine prijava za posao.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina

Banjaluka dobija stambeno-poslovni kompleks The Simphony, evo kako će izgledati (FOTO)

Rezidencijalno-poslovna zgrada pod nazivom Simfonija (The Simphony) biće izgrađena u Ulici olimpijskih pobjednika u blizini Gradskog stadiona i zgrade Rаdio-televizije Republike Srpske u Banjaluci. Investitor je ovo zemljište dobio kao zamjenu za parcelu starog kina "Kozara". Pripremni radovi na izgradnji velelepne zgrade počeli su prije nekoliko dana. Investitor (ista kompanija koja je stajala iza projekta Cinema tower) je objavio

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.