NavMenu

Teslićki "Dvorkomerc" i fočanski "FL Wood" šire proizvodnju u industrijskoj zoni Brod u Foči

Izvor: Glas Srpske Srijeda, 16.07.2014. 16:10
Komentari
Podeli
FočaFoča
Stanovnici Foče i susjednih opština šansu za zaposlenje uskoro će dobiti u industrijskoj zoni Brod na Drini u Foči u kojoj mnoga preduzeća proširuju proizvodnju.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Igor Ćurčić je istakao da je prošle godine zaposleno 80 radnika i da će taj trend biti nastavljen.

- Tri privredna subjekta u industrijskoj zoni ove godine planiraju proširenje proizvodnje i prijem radnika - istakao je Ćurčić.

Preduzeće "Drvokomerc" iz Teslića, koje se bavi proizvodnjom peleta, već traži 13 novih radnika.

- Trebaju nam dva inženjera elektrotehnike i mašinstva, električar i deset proizvodnih radnika. Planiramo da proširimo proizvodnju, pokrenemo pogon ljuštenja furnira, a razmišljamo i o pokretanju još jedne proizvodne linije koja će zahtijevati i žensku radnu snagu - rekao je predstavnik "Drvokomerca" Rade Krunić.

Preduzeće "Fekry" egipatskog biznismena Muhameda Fekrija, koje je prije dvije godine otvorilo firmu "FL Wood" za proizvodnju peleta, planira da sa Biroa za zapošljavanje u Foči primi 10 novih radnika.

- Već kompletiramo dokumentaciju da apliciramo za deset novih radnika, a pošto u planu imamo povećanje kapaciteta, do kraja godine trebaće nam još desetak radnika - rekao je direktor firme "FL Wood" Dževad Aletić.

Broj zaposlenih u Foči je u posljednjih godinu porastao za stotinu i trenutno iznosi 3.549, a kako bi taj trend bio nastavljen, opština će izdvojiti 100.000 KM za podsticaj zapošljavanju pomoću kojih bi posao dobilo najmanje 20 novih radnika u proizvodnoj djelatnosti.


- Uskoro će biti definisan pravilnik o dodjeli podsticaja i objavljen javni poziv poslodavcima. Gledamo da se ne poklapamo sa drugim projektima i da omogućimo zaposlenje onim kategorijama koje ne mogu putem republičkih projekata doći do posla - rekao je Ćurčić.

Hidroelektrane


Posao Fočacima donijeće i mini hidroelektrane, čija je izgradnja planirana na fočanskim rijekama. U opštini kažu da su u prošloj godini pokrenute dvije mini hidrocentrale, a da su za ostale u toku ispitivanja. Predviđaju da će dugoročno ovi projekti donijeti više od stotinu radnih mjesta.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.