NavMenu

Britanci kupili imovinu mađarskog aerodroma "Balaton"

Izvor: Tanjug Nedjelja, 13.07.2014. 22:29
Komentari
Podeli

(Foto: Aleksandar Parezanović)
Aerodrom "Heviz-Balaton" u Sarmeleku, na zapadu Mađarske, dobiće novog vlasnika u liku britanskog investitora, koji je imovinu ove vazdušne luke kupio za 800 miliona forinti (oko 2,6 mil EUR), piše mađarski dnevni list "Napi Gazdasag".

Mađarski biznismen Gabor Szeles ispao je iz nadmetanja, pošto je na aukciji odbio da parira višom cijenom.

Budućnost aerodroma "Heviz-Balaton" postala je izvjesna nakon dugotrajnog procesa stečaja, tokom kojeg je, kako podsjeća list, stečajna kompanija "Vectigalis" četiri godine bezuspješno pokušavala da proda imovinu te vazdušne luke, prenosi portal Portfolio.hu.

Na posljednji tender prijavila su se dva ponuđača - neimenovana britanska kompanija koju je predstavljao Imre Linusz, a drugi potencijalni kupac je bio jedan od najbogatijih mađarskih biznismena Gabor Szeles.

Kupac ima rok od 30 dana da potpiše ugovor, a krajnji rok za uplatu iznosi 60 dana, tako da će novi vlasnik doći u posjed imovine tek u oktobru, piše "Napi" i precizira da imovina koja je prodata ne uključuje i zemljište, jer je ono u vlasništvu lokalnih vlasti Sarmeleka.

"Heviz-Balaton" je aerodrom koji se fokusira na strane turiste, posebno Nijemce i Ruse koji posjećuju odmarališta na Balatonskom jezeru i termalno jezero Heviz. Ova vazdušna luka je ostvarivala rekordan promet u 2007. i 2008. godini, kada je imala oko 110.000 putnika godišnje. Procjena za ovu godinu je oko 35.000 putnika.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.