NavMenu

Do 15. jula prijave studenta iz RS na ljetnu praksu u Srbiji

Izvor: eKapija Petak, 11.07.2014. 14:30
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) iz Srbije podsjeća sve zainteresovane studente iz dijaspore i Republike Srpske da u utorak 15. jula ističe rok za prijavu na konkurs "Upoznaj državu Srbiju" koji im pruža priliku da od 17. avgusta do 5. septembra obave praksu u lokalnim samoupravama i kompanijama.

Do sada se 13 gradova i opština uključilo u program – Kragujevac, Leskovac, Niš, Bela Palanka, Čajetina, Jagodina, Ljubovija, Pančevo, Pirot, Trstenik, kao i beogradske opštine Stari grad, Zemun i Zvezdara. Ove lokalne samouprave obezbijediće obuku, materijale, ishranu i smještaj dok je NALED za studente iz dijaspore pripremio džeparac.

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske pokrenula je četvrti konkurs "Upoznaj državu Srbiju". Tokom tronedjeljne prakse studenti iz dijaspore i Republike Srpske imaće priliku da se upoznaju sa organizacijom i načinom rada lokalnih samouprava i kompanija širom Srbije, privrednim, turističkim i kulturnim potencijalima zemlje i da kroz razmenu znanja i iskustva daju doprinos lokalnom ekonomskom razvoju, regionalnoj saradnji dvaju republika i jačanju veza sa dijasporom.

Na internet sajtu NALED-a objavljeni su uslovi konkursa, spisak neophodne dokumentacije i prijavni formular.


Studenti iz dijaspore kompletnu dokumentaciju trebalo bi da dostave NALED-u na e-mail adresu: office@naled-serbia.org dok studenti iz Republike Srpske o uslovima konkursa i načinu prijave mogu da se informišu na sajtu Predstavništva Republike Srpske www.predstavnistvorsbg.rs. Rezultati konkursa biće objavljeni do 21. jula 2014. na pomenutim sajtovima.

U prethodna tri ciklusa praksu je prošlo 60 studenata iz SAD, Kanade, Francuske, Italije, Njemačke, Austrije, Velike Britanije, Švajcarske, Švedske, Slovačke i Makedonije. Oni su nova znanja sticali u 34 lokalne samouprave i 15 kompanija.




Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

17.04.2024.  |  Vijesti

19.04.2024.  |  Agro, Finansije

Berza za selidbu pčela od sada i u Beču

19.04.2024.  |  Agro, Finansije

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.