NavMenu

Počinje rekonstrukcija ulica i trgova na području sarajevske općine Novi Grad

Izvor: eKapija Petak, 11.07.2014. 10:15
Komentari
Podeli
U Općini Novi Grad Sarajevo kreće sanacija i rekonstrukcija ulica i trgova na području 22 mjesne zajednice, saopšteno je na zvaničnom sajtu Općine.

Tim povodom načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i direktor građevinske firme "Bosman" Sunija Jahić potpisali su juče u zgradi Općine ugovor o izvođenju radova na sanaciji i rekonstrukciji lokalnih i nekategorisanih cesta. Sa direktoricom građevinske firme "Sarajevoputevi" Natašom Fazlić potpisan je ugovor o tekućem ljetnom održavanju ulica u Novom Gradu.

U okviru ove investicije asfaltiraće se sedamnaest ulica, dok će jedan dio ulica u kojima će se, također, raditi asfaltiranje, biti obnovljen kroz projekat ljetnog održavanja.

S obzirom na to da su procedure javne nabavke završene relativno rano u odnosu na prošlu godinu, ove godine radovi će početi na vrijeme.

- Firma "Bosman" je prošle godine izvodila radove na jednom od LOT-ova, radovi su kvalitetno izvedeni, a građani su zadovoljni sa onim što je urađeno. Sa firmom "Sarajevoputevi" po prvi put radimo. Nadam se da će oni opravdati naše povjerenje i vjerujem da će radovi biti završeni na vrijeme - kazao je načelnik Efendić.


Prilikom jučerašnjeg potpisivanja ugovora, Sunija Jahić izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa ovom lokalnom zajednicom. Kazao je kako će uposlenici ove firme i ovaj projekat završiti kvalitetno i u predviđenom roku.

Ukupna vrijednost navedenih radova, koje finansira Općina Novi Grad, iznosi 603.000 KM.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.