NavMenu

Autocesta Banja Luka - Split prolazit će kroz Kuprešku visoravan

Izvor: Večernji list Subota, 03.03.2007. 11:04
Komentari
Podeli

Predstavnici vlade HB županije na čelu s premijerom dr. Nediljkom Rimcem na poziv premijera RS-a Milorada Dodika boravili su u radnom posjetu Banjoj Luci, i to zahvaljujući inicijativi županijskog ministra gospodarstva Vlatka Zrilića. Tom prigodom bilo je riječi i o gradnji prometnice Banja Luka - Split. Ona bi prolazila preko HB županije, te je tome projektu dana puna podrška čelnih ljudi HB županije.

Predsjednik županijske vlade dr. Nediljko Rimac izjavio je za Večernji list da cesta nema nikakvu svrhu ako će doći samo do entitetske granice, dakle neće nastaviti dalje do svoga krajnjeg cilja - Splita. O tomu je bilo riječi i na sjednici vlade HBŽ, a s tim u vezi određene aktivnosti već je poduzela vlada u prošlom sazivu kazao je dr. Rimac.

Ako vas zaobilaze kvalitetne ceste onda vrlo teško možete razvijati gospodarstvo ili bilo što drugo. Kvalitetna je prometnica žila kucavica za županiju, odnosno grad i općinu. Stoga će i ova vlada uložiti maksimalne napore, i financijske i stručne, te tražiti i od viših institucija vlasti da se uvrsti u izgradnju.

Iz Ureda za odnose s javnošću vlade RS-a. rečeno je da drže da bi gradnja prometnice Banja Luka - Split bila od velikog regionalnog značaja. Već su počeli radovi na autocesti Gradiška - Banja Luka, a od Banje Luke taj bi se pravac odvajao prema Kupresu iz kojega bi, nadaju se u RS-u, nastavio prema Splitu. Naravno, za takav pothvat potreban je angažman Federacije BiH i Republike Hrvatske, jer RS nema ni pravo niti osnove da se miješa u njihove poslove ili gradi na njihovu teritoriju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.