NavMenu

Otvoren kompleks bazena u "Banji Vrućici"

Izvor: Nezavisne novine Utorak, 08.07.2014. 08:35
Komentari
Podeli
Zdravstveno-turistička ponuda u ZTC "Banja Vrućica", kod Teslića, upotpunjena je i obogaćena jučerašnjim otvaranjem vanjskog bazenskog kompleksa, u koji je uloženo oko 2 mil KM.

Kompleks atraktivnog izgleda, koji će zadovoljiti i najistančanije ukuse, svečanim presijecanjem vrpce otvorili su Željka Cvijanović, predsjednica Vlade RS, i Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, a poručeno je da "Banja Vrućica" sada još više podsjeća na svjetske zdravstveno-turističke centre visoke reputacije.

- Zadovoljna sam što imamo jedan ovakav centar i uopšte ovakav privredni subjekat, koji obezbjeđuje radna mjesta, plate i izmiruje sve obaveze prema državi. Važno je da imamo i zdravstvenu i turističku ponudu, koja je na veoma visokom nivou - kazala je Cvijanović.

Bogdanić je na svečanosti, kojoj su prisustvovali i ostali ministri u Vladi RS, predstavnici lokalnih zajednica i diplomatskog kora, kao i brojne ostale visoke zvanice, ocijenio da je ZTC "Banja Vrućica", zahvaljujući novootvorenom bazenskom kompleksu, upotpunila ponudu i poboljšala ugođaj pacijentima i ostalim gostima.

- Očekujem da će ovaj ZTC nastaviti sa razvojem i da će biti podsticaj za druge slične centre i banje, koji su biser RS - rekao je Bogdanić.

Milan Miličević, načelnik Teslića, naglasio je da je ovim projektom nastavljena uspješna saradnja "Banje Vrućice" i ove lokalne zajednice, uz napomenu da će opština i dalje podržavati slične projekte.


Aleksandar Radošević, v.d. direktora ZTC "Banja Vrućica", kazao je da površina kompleksa iznosi 5.000 kvadratnih metara, od čega bazen čini 650 metara kvadratnih.

- Mi smo i do sada imali veoma raznovrsnu ponudu, a ovo je bila jedina stvar koja nam je nedostajala. Sad imamo kompletan, zaokružen program za sva četiri godišnja doba i mislim da ćemo privući veliki broj turista, kako iz zemlje, tako i iz inostranstva - naglasio je Radošević.

Ovaj bazen otvoren je za sve goste hotela, kao i za vanjske posjetioce, a povodom otvaranja, sve do 25. jula, u ponudi su promotivne cijene ulaznica.

Bazen je, kako je juče poručeno, sagrađen u obliku prirodnog jezera, bez betonskih konstrukcija i oštrih ivica.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.