NavMenu

RAK odobrio ulazak Telekoma Srbije u BiH

Izvor: Nezavisne novine Petak, 02.03.2007. 10:54
Komentari
Podeli

Regulatorna agencija za komunikacije BiH priopćila je kako je odobrila zahtjev Telekoma Srpske za prijenos njihove licence operatora fiksne i mobilne telefonije na budućeg većinskog vlasnika u tom poduzeću Telekom Srbije.

Premijer RS Milorad Dodik kazao je da očekuje da i Konkurencijsko Vijeće BiH da potrebnu saglasnost kako bi Telekom Srbije postao novi vlasnik Telekoma Sprske.

Nedeljko Čubrilović, ministar saobraćaja i veza RS, kazao je da se u RAK - ovoj saglasnosti nalaze dozvole za pružanje GSM usluga, za korištenje frekvencija unutar opsega DCS 1.800, za pružanje internet usluga i korištenje blokova brojeva i posebnih brojeva.

Telekom Srbije za 67% vlasništva Telekoma Srpske treba platiti 646 miliona EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.