NavMenu

Nemanja Vasić, Bruno Bojić i Ahmet Egrlić novi predsjednici VTK BiH

Izvor: eKapija Subota, 05.07.2014. 12:49
Komentari
Podeli

(Foto: komorabih.ba)
Za predsjednike VTK/STK BiH izabrani su Nemanja Vasić, Bruno Bojić i Ahmet Egrlić. Prvi predsjednik komore od 1. jula 2014. godine je Nemanja Vasić, dok će nakon isteka perioda od šesnaest mjeseci, a u skladu sa principom rotacije predsjednika i potpredsjednika definisanim Zakonom i Statutom VTK/STK BiH, funkciju predsjednika preuzeti Bruno Bojić, a zatim u poslednjih šesnaest mjeseci ukupnog četvorogodišnjeg mandata Ahmet Egrlić, objavljeno je na sajtu VTK BiH.

Konstituisana je Skupština VTK/STK BiH od 60 zastupnika koji su na I sjednici izabrali predsjednika i dva potpredsjednika Skupštine, predsjednika i dva potpredsjednika Komore, Upravni odbor i Nadzorni odbor Komore.

Za članove Upravnog odbora VTK/STK BiH izabrani su Borko Đurić, Spasoje Albijanić, Ilija Damir Pehar, Mario Hrkać, Ševal Suljkanović i Šukret Hadžalić. Po funkciji, članovi Upravnog odbora VTK/STK BiH su i predsjednici Komore Nemanja Vasić, Bruno Bojić i Ahmet Egrlić tako da Upravni odbor Komore broji ukupno devet članova.

U Nadzorni odbor VTK/STK BiH za naredni četvorogodišnji mandatni period izabrani su Milomir Durmić, Vedrana Hamzić i Enes Čengić.

Na prvoj sjednici novoizabranog Upravnog odbora VTK/STK BiH imenovane su osobe koje će u naredne četiri godine obavljati funkciju generalnog sekretara Komore. U okviru četvorogodišnjeg mandata, prvih šesnaest mjeseci generalni sekretar VTK/STK BiH je Nihad Bajramović, dok će nakon toga, a u skladu sa propisanim principom rotacije na funkciji generalnog sekretara, tu funkciju preuzeti Zdravko Marinković a zatim Ivan Mandić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.