Izvor: biznis.ba | Srijeda, 28.02.2007.| 10:02
Izdvojite članak Odštampajte vijest

RS i Srbija će zajedno graditi nove hidroelektrane

Ministar privrede, energetike i razvoja Republike Srpske Rajko Ubiparip razgovarao je u Banjoj Luci sa ministrom energetike i rudarstva u Vladi Republike Srbije Radomirom Naumovim i generalnim direktorom "Elektroprivrede Srbije" Vladimirom Đorđevićem o mogućnostima privredne saradnje u oblasti energetike.

Ministar Naumov upoznao je Ubiparipa sa aktivnostima i planovima Vlade Srbije na unapređenju sektora energetike i novim projektima koji su planirani u narednom periodu, saopćeno je iz resornog ministarstva.

"Nadam se da će, dosadašnja dobra saradnja, prije svega elektroprivreda RS-a i Srbije, u narednom periodu biti nastavljena i unaprijeđena kao što su to najavili premijeri Koštunica i Dodik", rekao je ministar Ubiparip. Iskazan je i interes za ulaganja u izgradnju novih energetskih projekata u slivu rijeke Drine, prije svega u inovirani projekat HES Buk Bijela, za čiju izgradnju su zainteresovane elektroprivrede Srbije i RS-a.

"Elektroprivreda Srbije je, nakon što se riješila dugovanja, spremna da ulaže u nove investicije i za te aktivnosti imamo podršku Vlade Srbije", rekao je direktor Đorđević.

"Projekt izgradnje objekata u slivu rijeke Drine je zajedniči ekonomski interes oba sistema, ali i građana Podrinja sa obje strane rijeke Drine, i zbog toga ćemo zajednički započeti za izradu projektonog zadatka koji će pokazati ekonomsku opravdanost izgradnje novih objekata", rekao je direktor Mješovitog holdinga "Elektroprivreda RS" Pantelija Dakić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.