Izvor: eKapija | Utorak, 01.07.2014.| 16:04
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Banjalučka pivara" uložila 4 mil KM u liniju za punjenje piva u limenke i plastičnu ambalažu

"Banjalučka pivara" je počela punjenje najpoznatijeg domaćeg brenda "Nektar" piva, te najmlađeg brenda "Kastel" piva u limenke u svom proizvodnom pogonu, na samom početku ljetne sezone.

"Banjalučka pivara" je uložila 4 mil KM u potpuno novu liniju za punjene piva u limenke i liniju za punjenje piva u plastičnu ambalažu, zahvaljujući prije svega, značajnom povećanju prodaje "Nektar" piva u limenci u posljednjih nekoliko godina, ali i poslovnoj politici "Banjalučke pivare" koja je dugoročno opredjeljena ka budućem uspjehu domaće pivarske industrije u Bosni i Hercegovini.

- "Banjalučka pivara "sada ima kapacitet da proizvodi različita kvalitetna piva u limenci i osigura veću konkurentnost na tržištu zahvaljujući potpuno novoj, savremenoj liniji za punjenje piva u limenke. Uspjeli smo, u poslednjih nekoliko godina, da unaprijedimo kvalitet našeg piva i da modernizujemo našu proizvodnju. Ova investicija omogućiće nam da budemo konkurentni na brzo rastućem tržištu nepovratne ambalaže u Bosni i Hercegovini, ali i da se više okrenemo izvozu u budućnosti. Ovom investicijom "Banjalučka pivara" staje "rame uz rame" s najvećim regionalnim pivarama i potvrđuje mjesto apsolutnog lidera među domaćim pivarama u Bosni i Hercegovini, što je zajednički uspjeh svih radnika i uprave "Banjalučke pivare", te naših potrošača - rekao je Nikolas Peni, generalni direktor "Banjalučke pivare".

"Banjalučka pivara" proizvede 200.000 limenki "Nektar" piva mjesečno. Kapacitet nove linije za punjenje piva je 16.000 limenki od 0,33 litre po satu i 10.000 limenki od 0,5 l po satu. Nova linija za punjenje piva u limenke odgovara najvišim tehničkim i tehnološkim standardima u proizvodnji piva, a sama limenka kao ambalaža omogućava da pivo zadrži svoja najbolja svojstva duže bez promjene ukusa, mirisa i kvaliteta piva. Punjenje piva u limenke u našoj liniji omogućiće značajno smanjenje troškova za "Banjalučku pivaru" jer se "Nektar" pivo u limenci od 1994. godine punilo u Italiji, Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini za šta je "Banjalučka pivara" plaćala uslugu punjenja piva u limenke.

"Nektar" limenka ima i nov, moderan izgled, s mat podlogom koja utiče i na bolji osjećaj prilikom držanja limenke u ruci, te neznatno promijenjen dizajn limenke piva kojim "Nektar" limenka ulazi u premium kategoriju. "Banjalučka pivara" u svakoj fazi proizvodnog procesa piva brine i o zaštiti i očuvanju životne sredine, a za ambalažu od metala plaća naknadu od 0.30 KM po kilogramu.

"Banjalučka pivara" u prošloj godini ostvarila je 37 mil KM neto prihod od prodaje i neto dobit od 205.000 KM, čime se vratila u sferu profitabilnog poslovanja. Povećanjem prodaje za 12% na 407.000 hektolitara piva i rastom neto prihoda od prodaje za 14% u odnosu na 2013. godinu potvrđen je liderski status "Banjalučke pivare" među domaćim pivarama u Bosni i Hercegovini. Banjalučka pivara promoviše stalno investiranje i konstantno poboljšanje organizacije rada i proizvodnog procesa kao najefikasniji način za opstanak i rast na tržištu, koje dijeli s velikim multinacionalnim kompanijama, čiji su resursi neuporedivo veći u odnosu na jedinu domaću pivaru u Republici Srpskoj.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.