NavMenu

Otvorena nova poslovna zgrada "BH Telecoma" u Sarajevu - Vrijednost investicije 37 mil KM

Izvor: seebiz.eu Petak, 27.06.2014. 12:20
Komentari
Podeli

U Sarajevu je juče otvorena nova poslovna zgrada "BH Telecoma".

- "BH Telecom" će useljenjem u novu zgradu imati olakšan rad i uspješnije poslovanje - izjavio je tim povodom generalni direktor "BH Telecoma" Nedžad Rešidbegović.

Poslovna zgrada se nalazi u centru Sarajeva, u ulici Franca Lehara, a ukupna investicija "BH Telecoma" u objekt je oko 37 mil KM.

Ta investicija će, po riječima direktora Izvršne direkcije za investicije "BH Telecoma" Jasminka Akšamije, jednim dijelom doprinijeti da "BH Telecom" u budućnosti zadrži mjesto lidera na telekomunikacionom tržištu BiH i najbolje kompanije u državi. Dodao je da je taj projekt veoma isplativ, jer je već niz godina Generalna direkcija "BH Telecoma" podstanar kod mnogih pravnih subjekata.

Projektanti objekta su Ahmet Kapidžić i Hasan Ćemalović. Osnovne građevinske i infrastrukturne radove izvodila je kompanija OKI iz Sarajeva, a završne građevinske i instalacione radove kompanija "Unioninvest" Sarajevo.

Površina objekta je 8.027,37 m2, a raspolaže otvorenim parkingom 1.887 m2 i garažom površine 2.016,70 m2.

Objekt je administrativne namjene, savremeno opremljen i namješten, a prostor je dodatno oplemenjen umjetničkim djelima i radovima, poznatih i priznatih bosanskohercegovačkih slikara i umjetnika.

Osim administrativnih prostora, objekt raspolaže i ostalim sadržajima, restoranom s kuhinjom, kafe kuhinjama na svakoj etaži, modernim arhivskim i skladišnim prostorom i tehnološkim prostorom s najsavremenijom tehnologijom.

U zgradu se pristupa iz moderno uređenog ulaznog hola, a posjeduje i četiri lifta i dva stubišta.

U zgradi su smješteni Generalna direkcija "BH Telecoma", odnosno Kabinet generalnog direktora, kao i izvršne i funkcionalne direkcije.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.