NavMenu

Banjolučko naselje Vrbanja dobija kanalizaciju vrijednu 1,3 mil KM

Izvor: Glas Srpske Četvrtak, 26.06.2014. 10:17
Komentari
Podeli
Više od 110 domaćinstava u ulici Rade Radića u naselju Vrbanja uskoro bi trebalo da dobije kanalizaciju, a izgradnja primarnog kanalizacionog voda će početi u toku ove sedmice.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Vrbanja, Bogdan Marjanović, rekao je da su prošle sedmice na teren izlazili geometri da izvrše označavanje.

- Glavni oborinsko-fekalni kanalizacioni vod biće rađen od Osnovne škole "Stanko Rakita" do "Cvjećara" - kazao je Marjanović.

Dodaje da će izgradnjom ovog kanalizacionog voda biti stvoreni uslovi za izgradnju sekundarne kanalizacione mreže u sporednim ulicama.

- Oko 90% mještana spremno je da učestvuje u izgradnji sekundarne kanalizacione mreže, koliko zakon propisuje, samo da bude riješene ovaj dugogodišnji problem - rekao je Marjanović.

Dodaje da su kreditna sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijeđena još u toku prošle godine. Grad se za realizaciju projekta "Izgradnja kanalizacije u ulici Rade Radića" kreditno zadužio sa 1,3 mil KM.

Na sljedećem zasjedanju Skupštine grada, koje je zakazano za četvrtak, na dnevnom redu biće i odluka da za izgradnju kanalizacije u pomenutoj ulici bude izdvojeno 600.000 maraka, a da preostala sredstva budu preusmjerena za druge namjene.


- Za izgradnju kanalizacije u ovoj ulici potrebno je manje sredstava. Upućen je zahtjev da dio sredstava od 600.000 maraka bude preusmjeren za finansiranje učešća grada u projektu "Gradski sistem vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda", a 100.000 maraka za rješavanje dovoda električne energije za izgrađene objekte u okviru ovog projekta - navedeno je u obrazloženju odluke o izmjenama i dopunama Odluke o zaduženju grada.

Projekat "Izgradnja kanalizacije u ulici Rade Radića" dio je projekta "Gradskog sistema vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda".




Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina

Banjaluka dobija stambeno-poslovni kompleks The Simphony, evo kako će izgledati (FOTO)

Rezidencijalno-poslovna zgrada pod nazivom Simfonija (The Simphony) biće izgrađena u Ulici olimpijskih pobjednika u blizini Gradskog stadiona i zgrade Rаdio-televizije Republike Srpske u Banjaluci. Investitor je ovo zemljište dobio kao zamjenu za parcelu starog kina "Kozara". Pripremni radovi na izgradnji velelepne zgrade počeli su prije nekoliko dana. Investitor (ista kompanija koja je stajala iza projekta Cinema tower) je objavio

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.