NavMenu

Padobranska elita u Prijedoru od 4. do 6. jula

Izvor: eKapija Utorak, 24.06.2014. 09:40
Komentari
Podeli
Petrovdanski padobranski kup ove godine će se po 19. put održati na Aerodromu "Urije" u Prijedoru od 4. do 6. jula, saopšteno je na zvaničnom sajtu Grada.

Pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta, Goran Raca, istakao je juče da će tradicionalnu manifestaciju, kao projekat aero-kluba "Prijedor", finansijski podržati ovo ministarstvo.

- Ovaj kup promoviše, prije svega, vazduhoplovni sport, a na njemu već tradicionalno učestvuju kvalitetni takmičari iz raznih zemalja koji su osvajači medalja na evropskim i svjetskim padobranskim kupovima što samo govori o njegovom kvalitetu - kazao je Raca.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora, Milenko Đaković, je istakao da će grad Prijedor učiniti sve da kao dobar domaćin ugosti sve ljubitelje vazduhoplovnog sporta.

- Vjerujemo u takmičare i kvalitet takmičenja, a na nama je da pripremimo sve organizaciono tehničke uslove kako bi se ono kvalitetno i nesmetano odvijalo - kazao je Đaković.

Direktor kupa Nenad Novaković je istakao da će organizator aero-klub "Prijedor" učiniti sve da ovaj kup bude još bolji od prethodnih.

- To znači da imamo dovoljan broj projavljenih takmičara, imamo avione i obavili smo sve organizaciono-tehničke pripreme da organizacija bude još bolja nego prethodnih godina, što će uz povoljne vremenske uslove biti garancija jednog kvalitetnog, a prje svega, bezbjednog takmičenja - rekao je Novaković.

Sekretar kupa Nebojša Nožinić potvrdio je da i na ovogodišnjem kupu učestvuje svjetska padobranska elita i da je najavljen dolazak 10 – 14 ekipa odnosno oko 60 padobranaca iz Slovenije, Hrvatske, Bugarske, Srbije, Austrije, Italije, Češke, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.


- Padobranski skokovi izvodiće se po Pravilniku međunarodne FAI asocijacije u klasičnoj disciplini skok sa 1.100 metara visine na cilj - potvrdio je Nožinić.

On je dodao da će se padobranski skokovi izvoditi iz namjenskog aviona "Pilatus PC 05" i da takmičare ocjenjuje sudijski kolegijum na čelu sa glavnim sudijom Viktorom Kupljenikom.

Pokrovitelji ove tradicionalne sportske manifestacije su Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport RS i Grad Prijedor. Na prethodnih 18 kupova učestvovalo je 846 takmičara, 208 ekipa i izvedeno je 8525 takmičarskih skokova.





Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.