NavMenu

Ko će kupiti "Alstom"? - "General Electric" poboljšao ponudu za preuzimanje francuske kompanije

Izvor: Tanjug Petak, 20.06.2014. 10:25
Komentari
Podeli
Američki industrijski konglomerat "General Electric" (GE) dostavio je u četvrtak (19. juna 2014. godine) revidiranu ponudu za preuzimanje energetskog odjeljenja francuske kompanije "Alstom".

GE se nada da će poboljšana ponuda biti dovoljna za dobijanje "zelenog svjetla" francuske vlade i da će njome nadmašiti zajedničku ponudu njemačke kompanije "Siemens" i japanskog "Mitsubishi"-a, prenijela je agencija AP.

Kako navodi GE, novim prijedlogom je revidirana prvobitna ponuda iz aprila, od 17 mlrd USD u gotovini (oko 12,4 mil EUR), i dodate su nove garancije u pogledu osjetljivih pitanja poput radnih mjesta i procesa donošenja odluka, ali je cijelokupna vrijednost ugovora ostala nepromijenjena.

Dok je prvobitna ponuda podrazumjevala jasan novčani otkup "Alstom"-ovog energetskog odjeljenja, GE u novom prijedlogu poziva francusku kompaniju da formiraju tri zajednička preduzeća u kojima će imati udio "pola-pola", od kojih će jedno biti preduzeće za proizvodnju električne energije, drugo će proizvoditi dijelove za hidroelektrane, a treće turbine za nuklearne elektrane.


Njemački "Siemens" i japanski "Mitsubishi" predstavili su svoju ponudu u srijedu, a nezavisni komitet "Alstom"-ovog Upravnog odbora bi trebalo da procjeni obje ponude i svoje preporuke proslijedi cjelokupnom odboru kompanije prije ponedeljka.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.