NavMenu

Elektronske kartice od 5.000 KM poplavljenim građanima u RS početkom jula

Izvor: Glas Srpske Petak, 20.06.2014. 12:17
Komentari
Podeli
Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović najavila je juče mogućnost da građani iz poplavljenih područija već prvih dana jula dobiju elektronske platne kartice u vrijednosti od 5.000 KM.

- Kao prvu i prioritetnu mjeru smo najavili - vratiti ljude njihovim kućama, omgućiti im da dođu do osnovnih stvari – namještaja, građevinskog materijala i slično. Tome će služiti ova kartica - rekla je Cvijanović novinarima u Banjoj Luci na promociji elektronske platne kartice.

Ona je napomenula da će ta kartica biti data građanima koji su okvalifikovani za ovu vrstu pomoći, jer su im stradali stambeni objekti tokom poplave.

Cvijanović je istakla da se tokom sljedeće sedmice od lokalnih zajednica očekuje dostavljanje tačnih spiskova korisnika - domaćinstava, koja imaju pravo na ovu vrstu pomoći.

Ona je rekla da je prvobitno bilo planirano da te kartice budu dodijeljene već pred Vidovdan (28. jun), ali je to prolongirano pošto je sjednica Narodne skupštine trajala tri dana, te da morala sačekati i odluka Vijeća naroda o usvojenim zakonima za sanaciju štete od poplava.

- Naša namjera jeste da se konstituiše Fond solidarnosti za obnovu Srpske, i da svoju prvu sjednicu Upravni odbor tog fonda održi do kraja ove sedmice, dok će na sjednici Vlade biti imenovani članovi Upravnog odbora i nakon toga slijede određene aktivnosti već tokom sljedeće sedmice - najavila je Cvijanović.


Ona je naglasila da će se biti sankcionisana svaka zloupotreba kada je riječ o podacima, korisnicima i svim drugim vezanim za te aktivnosti.

- Sljedeće sedmice očekujemo i jedinstveni registar štete iz kojeg će se moći vidjeti i klasifikacija štete.Takođe, odabraćemo sve one poslovne subjekte koji će biti zajednički dio projekta da bi se omogućilo građanima da kupe robu, ali i da plaćaju usluge tom karticomn- navela je Cvijanović.

Naziv te elektronske platne kartice je "Obnova Srpske" , a biće dostasvljana u koverti sa imenom prezimenom, nazivom opštine/grada, a korisnik će je moći koristiti uz ličnu kartu.

Ta kartica će važiti do 1.jula naredne godine.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.