Izvor: eKapija | Četvrtak, 19.06.2014.| 08:10
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počinje regionalna Internet konferencija u Bečićima

Spark.me powered by T, najveća regionalna Internet konferencija, biće održana danas i sutra u hotelu "Mediteran" (Bečići) u Crnoj Gori, pod organizatorskom palicom kompanije "doMEn", agenta registracije nacionalnog .ME domena. Spark.me je konferencija posvećena promociji i unaprijeđenju Interneta i svim vrijednostima koje globalna mreža donosi javnosti. Ova interaktivna konferencija je dizajnirana da otključa kreativnost posjetilaca, omogući im učenje od međunarodno priznatih govornika, kao i da ih podstakne da sami osmisle biznis ideje i unaprijede postojeće, saopštili su organizatori.

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha organizovanja konferencije ovog tipa, po prvi put, sa preko 360 učesnika i 18 međunarodno priznatih govornika, među kojima su nastupali uspješni predavači kao što su Džon Bigs, "TechCrunchov" urednik za istočnu obalu i Kris Varenhorst, inženjer kompanije "Dropbox", kompanija "doMEn" ove godine nudi još bolji program za čak 450 učesnika i među svjetskim govornicima ističe Alfa Rena, jednog od najboljih profesora menadžmenta, preduzetništva i inovacija u Evropi, Dejvida Armana, direktora za globalnu strategiju u "Edelmanu", najvećoj nezavisnoj PR agenciji na svijetu, Skota Berkuna, autora nekoliko globalnih biznis bestselera, koji je održao preko 500 predavanja širom svijeta i Tonija Konrada, poznatog investitora iz Silicijumske doline i direktora about.me.

Na samoj konferenciji biće realizovano i StartUp takmičenje, koje će pobjednika odvesti u San Francisko u septembru na "TechCrunch Disrupt SF Startup Alley". Od 35 prijavljenih StartUp-ova, organizatori su odabrali deset najboljih koji će se takmičiti tokom konferencije: "Edgar", "LIVE GOOD" (Hrvatska); "Fishing Booker", "Awakening of Heroes", "CyberCity" (Srbija); "Anchor.travel" (Rusija); "3DHair" (Njemačka); "Ingen.io" (Češka); "Meetey" (Izrael); "Fliiby" (SAD).

Uvod za "Spark.me" predstavljala je dvodnevna besplatna Startup škola (sponzor hub:raum CEE) sa 25 polaznika, koja se završila juče, a na kojoj je glavni predavač amerikanac Džon Bigs, "TechCrunchov" urednik za istočnu obalu, kao i ostali govornici: Maks Gurvic, "Teres Capital"; Dilijan Dimitrov, "Eleven"; Elina Zeleva, "Design Thinking Evangelist"; Jure Mikuz, "RSG Capital, Slovenia-based VC Fund"; Dejvid Raskino, "Microsoft Ventures"; Stefan Gančev, "LAUNCHub" i Luka Sučić, "Hub:raum Krakow".

Više o konferenciji, sponzorima, partnerima, govornicima i agendi na: www.spark.me.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.