NavMenu

Španske firme će ulagati u Srebrenicu?

Izvor: eKapija Srijeda, 18.06.2014. 14:36
Komentari
Podeli
SrebrenicaSrebrenica
Ambasadorica Španije u BiH Aurora Mejia danas je prvi put posjetila Općinu Srebrenica, gdje se susrela s predsjednikom i potpredsjednikom Skupštine općine Srebrenica Radomirom Pavlovićem i Hamdijom Fejzićem, te sa zamjenicom načelnika Općine Biljanom Rakić, prenosi portal Biznis.ba.

Teme razgovora su bile politička i ekonomska situacija u ovoj lokalnoj zajednici.

- Najviše smo razgovarali o ekonomskoj situaciji, gdje je ambasadorica Mejla izrazila želju da određene španske firme koje su u BiH imaju otvorena vrata za investiranje na području Srebrenice - izjavio je nakon sastanka Fejzić.

Kazao je da je ambasadorica iskazala spremnost njene zemlje da pomogne BiH na putu ka Evropskoj uniji, navodeći da i lokalne zajednice trebaju učestvovati u tim aktivnostima da bi zajedno s državom doprinijeli bržem ulasku u EU. Tim aktivnostima će, kako je pojasnila, biti riješeni mnogi problemi u lokalnim zajednicama.

Predsjednik Skupštine općine Srebrenica, Radomir Pavlović, kazao je da su tokom sastanka s ambasadoricom Španije razgovarali o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti Srebrenice, te pripremama za investicijsku konferenciju za narednu godinu.


- Istakli smo nezadovoljstvo odnosom svih nivoa vlasti i međunarodne zajednice prema pitanju ulaganja u Srebrenici i otvaranju novih radnih mjesta, jer je Srebrenica općina koja je najviše stradala u proteklom periodu te da su potrebe za obnovom mnogo veće nego za druge lokalne zajednice. Zamolili smo ambasadoricu Mejia da na sastancima s diplomatima istakne potrebe općine Srebrenice - rekao je Pavlović.

Ambasadorica Španije u BiH obećala je da će obavijestiti španske firme koje rade u BiH u vezi s investicijskom konferencijom u Srebrenici da bi mogli pomoći ovoj općini.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.